Влада

Мер опівночі вирішив заспокоїти переселенців, які проживають в готелі «Житомир»

6 August 2019, 23:42

Мер Сергій Сухомлин опівночі вирішив прокоментувати ситуацію з виселенням внутрішньо переміщених осіб з проданого на аукціоні готелю «Житомир».

6 серпня о 23:25 на сторінці Сергія Сухомлина у Facebook було оприлюднене відповідне повідомлення з відеокоментарем.

«Житомир не залишає напризволяще людей, які втекли від жахів війни. З 2014 року вони проживали у готелі «Житомир». Багато хто зараз спекулює на цій темі, тому потрібні пояснення. Нині у місті близько 2-х тисяч людей зі статусом внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Утримання готелю «Житомир» обходилося міському бюджету у близько 1,5 млн гривень щороку. Про плани по його приватизації ми попереджали заздалегідь. Минулого року, коли виставляли приміщення на аукціон, зустрічалися з мешканцями і наголошували, що вони житимуть там максимум до весни. І вони на це погоджувалися. Готель продали. Ми мали звільнити його до 2 серпня. Але, за домовленістю з новим власником, відтермінували цей процес. Люди залишаться до тих пір, поки кожна з сімей не отримає нове житло», - йдеться у дописі.

Мер також нагадує, що на сесії міської ради депутати ухвалили рішення: соціально-незахищеним сім’ям виділяються кошти на компенсацію вартості оренди квартир, а решті пропонується переселитися у гуртожиток або так само знімати житло.

«Крім того, зараз ми розглядаємо програму, відповідно до якої держава та місто співфінансують 50/50 придбання житла для ВПО. Квартири будуть власністю міста і надаватимуться для проживання внутрішньо переміщеним особам, поки триває війна», - пояснює Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, на сесії міської ради 24 липня 2019 року для переселення людей з готелю «Житомир» з міського бюджету виділили компенсацію в розмірі 825 тис. грн за оренду житла та разову допомогу на проживання в гуртожитку.

Як повідомляв Житомир.info, 6 червня 2019 року на позачерговій сесії міськради депутати одноголосно дозволили «Фаворит Компані» за 60 мільйонів викупити готель «Житомир».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин переселенці готель  
Матеріали по темі