Події

12 людей отруїлися на поминальному обіді в Житомирській області, двоє з них – діти (доповнено)

7 August 2019, 09:33

У селі Зарубинці Андрушівського району Житомирської області на поминальному обіді отруїлися 12 людей з-поміж 70 присутніх.

Подія сталася 4 серпня, — повідомив 7 серпня сайт Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

«6 серпня до Андрушівської центральної районної лікарні з попереднім діагнозом «харчове отруєння» госпіталізовано 12 осіб (з них 2 дитини), які 4 серпня вживали їжу на поминальному обіді у с. Зарубинці Андрушівського району (всього перебувало 70 осіб). Проводиться комплекс протиепідемічних заходів», - інформують рятувальники.

У пресслужбі Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Житомир.info поінформували, що на об’єкт виїжджали фахівці лабораторного центру, відібрали зразки їжі, опитали та обстежили працівників. Висновки про збудника зроблять після отримання результатів досліджень.

Доповнено:

О 10.00 Житомирський обласний лабораторний центр у фейсбук повідомив про те, що спалах гострої кишкової інфекції в Андрушівському районі пов’язаний з об’єктом громадського харчування (приватний підприємець кафе-магазину), який надає послуги з виготовлення на власних виробничих потужностях (в кафе) та доставці готових страв на замовлення споживачів.

«Спалах виник через грубі порушення санітарного законодавства в кафе-магазині. Всього постраждало 17 осіб, в тому числі 2 дітей. У вогнищі проводиться комплекс протиепідемічних заходів», - поінформував ОЛЦ. Цей спалах є третім у Житомирській області з початку 2019 року.


О 10.48 сайт ГУНП у Житомирській області повідомив, що потерпілі діти 2002 і 2004 років народження, а поліція розпочала кримінальне провадження за ч.1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) КК України.

Як повідомляв Житомир.info, 27 квітня 2019 року селі Старий Любар Житомирської області після відвідування одного з місцевих кафе в сімох людей зафіксували спалах кишкової інфекції. Після лікування потерпілих виписали з лікарні з діагнозом «сальмонельоз».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: отруєння лікарня поминки Андрушівський р-н  
Матеріали по темі