Події

У Житомирській області поліцейські переслідували Opel, водій якого був без посвідчення, п’яним та з наркотиками

7 August 2019, 13:41

У Житомирській області вночі 7 серпня поліцейські групи реагування Любарського відділення за порушення Правил дорожнього руху в райцентрі зупинили автомобіль Opel Ascona. Його водій спочатку намагався втекти від інспекторів, а згодом був змушений виконати їх вимогу про зупинку. Причини такої поведінки стали зрозумілі згодом. В автомобілі було виявлено близько десятка згортків з білим порошком, ймовірно, амфетаміном.

Про подію 7 серпня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Водія, який невпевнено рухався по одній з вулиць Любара, а потім ще й не ввімкнув покажчики повороту, поліцейські помітили близько першої ночі. Вимогу інспекторів про зупинку, керманич Opel Ascona проігнорував, натомість додавши швидкість. Утім метрів через 300 переслідування поліцейських принесло позитивний результат – водій таки зупинився.

«На запитання правоохоронців чоловік спочатку відмовився відповідати, ледь відкривши вікно дверцят. Але цього було достатньо, аби поліцейські упізнали у ньому 36-річного місцевого жителя, який у січні 2019 рішенням суду був позбавлений водійських прав за керування автомобілем у нетверезому стані. Окрім того, чоловік мав явні ознаки сп’яніння. Під час його освідування підозри поліцейських щодо вживання водієм алкоголю підтвердились», – інформують у поліції.

Тож відносно чоловіка були складені адміністративні матеріали відразу за кількома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення, у тому числі і щодо керування транспортним засобом у нетверезому стані.

А під час поверхневого огляду у кишені водія, а згодом і в автомобілі було виявлено пакунки з білим порошком, ймовірно амфетаміном.

Працівники слідчо-оперативної групи Любарського відділення зафіксували усі обставини події. У медичному закладі, куди чоловіка доставляли для освідування, у нього було відібрано зразки аналізів для визначення присутності в організмі наркотичних речовин.

«Загалом вилучено близько десятка різних згортків з фольги та паперу з психотропною, як ми думаємо, речовиною. Нині слідчі готують клопотання до суду для проведення відповідного експертного дослідження знайденого порошку», – розповіла т.в.о. начальника Любарського відділення поліції Тетяна Підгаєцька.

Експертизу вилученого проведуть фахівці Житомирського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

А затриманому порушникові, окрім адміністративної відповідальності, нині загрожує ще й кримінальна – за незаконне зберігання наркотичних засобів чи психотропних речовин (ст. 309 ККУ). За такі дії він може отримати покарання від штрафу до 3-річного ув’язнення.

Як повідомляв Житомир.info, 4 червня 2019 року на вулиці Грушевського у Житомирі патрульні зупинили автомобіль Hyundai, в якому виявили шприц з коричневою рідиною, ймовірно, наркотиками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики Любар  
Матеріали по темі