Місто

На День прапора в Житомирі буде хода військових, а День Незалежності святкуватимуть у парку

7 August 2019, 13:56

На День державного прапора у Житомирі буде урочиста хода військових від майдану Корольова до Алеї героїв, а на День Незалежності всі заходи проведуть у парку.

Про цьогорічні плани святкування на черговому засіданні міськвиконкому 7 серпня доповідала в.о. начальника управління культури Наталія Марчук.

«Розроблений план заходів, де враховані усі побажання громадських організацій нашого міста щодо урочистих та святкових заходів. 23 серпня о 9 годині ранку на майдані Корольова відбудеться урочисте підняття державного прапора України, після цього все зібрання підходить до сходинок кінотеатру «Жовтень», в якому в цей день відкриється виставка під назвою «Події неоголошеної війни», де будуть представлені фотоматеріали, а також речові докази, привезені з території бойових дій. В цьому нам допомагає обласне управління культури та Інститут національної пам’яті України. Від кінотеатру «Жовтень» по вулиці Велика Бердичівська до Алеї героїв (між майданами Соборним і Перемоги – ред.) розпочнеться хода за участі учасників АТО/ООС, це була саме їхня ініціатива – провести урочисту ходу до меморіальних стендів, які були в цьому році відкриті на Алеї слави. Після невеличкого мітингу всі переїжджають на Смолянське військове кладовище, де вже четвертий рік поспіль традиційно відбудеться офіційний захід, панахида з дотриманням всіх військових ритуалів та покладання квітів», - розповіла Наталія Марчук про заходи на День державного прапора.

Після військового кладовища запланований переїзд знову до «Жовтня», де будуть встановлені дві «польові кухні». Марчук додала, що виставка у кінотеатрі працюватиме чотири дні, там будуть екскурсоводи. Основний акцент виставки – трагічні події в Іловайському котлі, в Донецькому аеропорту та в Дебальцевому.

Заходи до Дня Незалежності цього року будуть проходити в парку ім.Гагаріна.

«В цьому році пропонується ці заходи провести на території комунального підприємства «Парк», у парку культури та відпочинку імені Гагаріна, щоб трошки розвантажити вулицю Михайлівську, тому що до цього вона п’ять днів поспіль буде приймати «Пісенний спас». На території парку будуть розташовані релаксаційні зони, зони відпочинку для дітей, для сімей, будуть проводитися майстер-класи, буде єднання поколінь в концертній програмі. Це вже щорічний традиційний фестиваль «Українські мальви», де братимуть участь 8 колективів людей поважного віку, це драйвовий танцювальний фест, в якому приймають участь клуб «Ретро» і «Сурми Полісся» - наш естрадно-духовий оркестр, і святкова програма за участю трьох гуртів – «Барахта» з міста Львів, «Не лізь, бо вб’є» з Вінниці і «Пандора» з міста Житомир. Також щорічний патріотичний фестиваль сучасної музики відбудеться в літньому театрі «Ракушка», - доповіла Наталія Марчук.

Запитань до програми у членів виконкому не було і за проєкт рішення проголосували одноголосно.

Нагадаємо, проєкті рішення виконкому «Про відзначення Дня Державного Прапора та 28-ї річниці незалежності України» був оприлюднений на сайті міської ради 19 липня.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році 23 серпня на майдані Корольова урочисто піднімали державний прапор, а потім на військовому кладовищі поіменно згадали героїв АТО та вшанували їх пострілами вгору. У День Незалежності житомирянин Віктор Прокопенко встановив усеукраїнський рекорд, протягнувши три пожежні машини, а кілька десятків житомирян долучились до спільного виконання «Гопака» після того, як написали диктант про Житомир і помолилися за Україну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком День Незалежності День прапора концерт парк Марчук хода  
Матеріали по темі