Місто

Житомирська міськрада опублікувала план заходів до Дня міста, який ще має погодити виконком

7 August 2019, 16:31

Святкові заходи з нагоди Дня міста у Житомирі планують проводити на восьми локаціях: на майданчиу біля кінотеатру «Жовтень», у таборі «Орлятко», біля водонапірної вежі на Пушкінській, на стадіоні «Спартак Арена», на майдані Соборному, а також на Замковій горі, вулиці Михайлівській і в міському парку культури і відпочинку ім. Гагаріна.

6 серпня Житомирська міська рада опублікувала проєкт рішення виконавчого комітету «Про затвердження плану заходів з нагоди відзначення 1135-річчя від дня заснування міста Житомир».

Зазначено, що «з метою гідного вшанування знаменної події заснування міста Житомира, національно-патріотичного та естетичного виховання сучасного покоління, пропагування мистецьких здобутків Поліського краю» виконавчий комітет міської ради вирішив організувати та провести 14-15 вересня 2019 року відзначення 1135-річчя від дня заснування міста.

Співорганізатором свята стане Житомирська обласна громадська організація «Асоціація об’єднаних мистецтв». ГО, зокрема, залучатиметься до проведення V Всеукраїнського фестивалю військових духових оркестрів «Ми єдині!» на стадіоні «Спартак Арена», відповідно, організація буде одержувачем бюджетних коштів на реалізацію цього фестивалю.

У плані заходів, зокрема, – мотозліт на території дитячого табору «Орлятко», всеукраїнський молодіжний фестиваль багатонаціональної української культури «Житомирська вежа – 2019», святковий парад військових духових оркестрів Збройних Сил України, культурно-мистецьке свято «З днем народження, Житомир!» в рамках культурно-мистецького фестивалю «Культурна версія».

Перший день святкувань завершиться концертом за участю українського музичного гурту «КАZКА» та українського рок-гурту «Цвіт Кульбаби».


Скріншоти додатку до проєкту рішення

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році житомиряни відзначатимуть 1135-річчя міста у другу суботу вересня. Надалі святкові заходи до Дня міста будуть проходити у третю суботу травня.

Думки житомирян щодо перенесення святкування Дня міста з другої суботи вересня на третю суботу травня дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День міста проєкт рішення  
Матеріали по темі