Події

Уночі в Житомирській області водій побачив на узбіччі двох непритомних дітей, які отруїлися алкоголем

7 August 2019, 16:59

7 серпня уночі до Пулинської районної лікарні було доставлено двох дітей, 2010 та 2011 років народження. Попередній діагноз лікарів – отруєння ймовірно алкоголем. Поліцейські Пулинського відділення встановили, що напередодні увечері хлопці у компанії підлітків розпивали спиртне, а по дорозі додому їм стало зле.

Про інцидент повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

У ході першочергових заходів з’ясувалося, що хлопці проживають разом з матір’ю в одному з сіл району, а їх родина перебуває на обліку у соціальній службі як така, що знаходиться у складних життєвих обставинах.

«Сьогодні уранці (7 серпня – ред.) під час спілкування з поліцейськими діти розповіли, що напередодні увечері разом зі старшими товаришами розважались на місцевому стадіоні. Один з дев’ятикласників приніс та запропонував алкоголь. Хлопчаки спробували, а коли повертались додому, їм стало зле. Непритомних дітей обабіч дороги у селі Старій Олександрівці посеред ночі випадково побачив водій одного з автомобілів, який проїздив повз, та відразу викликав «швидку». До лікарні дітей доставили близько другої ночі. Їм надана необхідна медична допомога і до вирішення питання щодо їх подальшої долі вони перебуватимуть у закладі», – інформує поліція.

Нині поліцейські встановлюють усіх учасників події та ініціатора розпиття спиртного.

«Поліцейські Пулинського відділення ставлять на розгляд відповідних служб питання про недоцільність перебування дітей у родині. Також зараз вони спілкують з матір’ю хлопчаків щодо обставин події», – прокоментував подію заступник начальника ГУНП в Житомирській області Артем Лисогор.

У поліції зазначають, що батьки дітей-учасників інциденту будуть притягнені до адміністративної відповідальності за невиконання своїх батьківських обов’язків. Також поліцейські проведуть у районі додаткові превентивні заходи для недопущення фактів продажу спиртного дітям та виявлення місць самогоноваріння.

Як повідомляв Житомир.info, 10 травня 2019 року відділ комунікації поліції Житомирської області інформував про 24 випадки продажу дітям алкоголю і цигарок. Повідомлялося також про три випадки отруєння алкоголем дітей: двох житомирянок-дев’ятикласниць та 8-річного хлопчика з Баранівського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: отруєння алкоголь  
Матеріали по темі