Події

Житомирська поліція розшукує батьків малюка, який спав у залишеному візочку на вулиці Перемоги

8 August 2019, 12:06

Увечері 7 серпня на одній з вулиць Житомира патрульні виявили у візочку залишеного хлопчика віком приблизно 2 роки.

На обличчі та голові дитини були помітні синці й гематоми, - поінформував 8 серпня відділ комунікації поліції Житомирської області.

Знайду доставили до лікарні, а ювенальні інспектори Житомирського відділу поліції встановлюють батьків дитини та обставини перебування хлопчика на вулиці.

«Хлопчика у візочку патрульні помітили на вулиці Перемоги близько 21.20. Дитина спала, а поряд нікого з дорослих не було. Окрім того, на обличчі на та голові малого були видимі забої і гематоми. Патрульні викликали «швидку» для хлопчика і, опитуючи місцевих жителів, з’ясували, що він нібито проживає неподалік разом з матір’ю. Однак у будинку світло не горіло, і на стук поліцейських двері ніхто не відкрив», - повідомляє поліція.

Вже 8 серпня за тією ж адресою правоохоронці виявили ще двох дітей, 12-річну дівчинку та 8-річного хлопчика, які перебували у будинку під наглядом літньої бабусі. За словами жінки, їх батьки поїхали десь кілька днів тому і коли повернуться, вона не знає.

Зараз малюк перебуває у Житомирській обласній дитячій лікарні, а старших вилучили з сім’ї до з’ясування всіх обставин. Батьків шукають, а по тому ставитиметься питання про доцільність подальшого перебування дітей у родині.

Нагадаємо, в липні 2019 вилучення дітей з родин траплялося практично в кожному з 23 районів Житомирської області. Хронологія наступна: дітей з родин, де виявляються незадовільні умови перебування, поміщають до лікарень, де їх обстежують лікарі і роблять висновки щодо стану їх здоров’я. Затим служба у справах дітей повертає їх назад у сім’ю або направляє в центр реабілітації, даючи батькам термін на виправлення. Якщо батьки не виправляються, продовжують пиячити та підтримувати антисанітарію в помешканні, вирішується питання про вилучення дітей із родини.

Як повідомляв Житомир.info, на початку червня 2019 в селі Колодяжне Романівського району матір двох дітей змусили навести лад у занедбаній хаті, а іншу багатодітну матір, яка залишила дітей на сусідів, шукали по селу. 7 червня 2019 року повідомлялося, що в місті Коростень Житомирської області у матері-одиначки вилучили занедбаного 10-річного сина, а у її 17-річної дочки – немовля. 25 червня на Польовій у Житомирі по дорозі бігала роздягнена маленька дівчинка, яка втекла з дому, поки п’яні батьки відсипалися. 25 липня 2019 року вилучили дітей 2 та 5 років у житомирянки, яка п’яною заснула біля квартири і не змогла потрапити додому. Подія трапилася на вулиці Івана Мазепи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція ювенальна превенція дитина візочок  
Матеріали по темі