Події

У Житомирській області затримали голову райради, який вимагав 1 тис. доларів за підробку результатів конкурсу

10 August 2019, 12:01

На Житомирщині посадовця Коростенської районної ради викрили у хабарництві.

Про це 10 серпня повідомляє управління захисту економіки в Житомирській області.

«Оперативниками Управління захисту економіки в Житомирській області спільно із працівниками Територіального управління ДБР, розташованого в м. Києві, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Центрального регіону України викрито та припинено злочинну діяльність службової особи Коростенської районної ради. Слідством встановлено, що за підробку рішення результатів конкурсу на отримання комунального майна та подальшого укладання договору оренди нерухомого майна, яке є власністю територіальної громади Коростенського району та перебуває на балансі Коростенської районної ради, службовець вимагав 1 тисячу доларів США неправомірної вигоди», - йдеться у повідомленні.

У п’ятницю, 9 серпня, фігуранта було затримано під час отримання зазначеної суми неправомірної вигоди.

«Фігурант затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри у вчинені злочину передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України», - інформує управління захисту економіки.

Як стало відомо Житомир.info,затриманий – голова Коростенської районної ради Василь Клименко. У декларації зазначено, що його зарплата за 2018 рік становила 327 тис. 686 грн, він також отримав 44 тис. 850 грн пенсії. Крім того, минулого року Клименка нагороджували грамотою Житомирської облради, до якої додається премія в 624 грн.

На місцевих виборах 2015 року Василь Клименко був обраний до Коростенськой райради від Блоку Петра Порошенка.

Доповнення від військової прокуратури Центрального регіону: Встановлено, що вимогу голова райради висунув фізичній особі-підприємцю на початку серпня. За передачу йому 1000 доларів США пообіцяв забезпечити перемогу ФОП у конкурсі та затвердження в подальшому договору оренди приміщень Коростенської центральної клінічної лікарні.

Як повідомляв Житомир.info, 1 серпня 2019 року поліція затримала з хабарем у 100 тис. доларів директора кар’єру в Житомирській області, який нещодавно продали з аукціону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція хабар Коростень райрада  
Матеріали по темі