Влада

Президент відповів на пропозицію призначати заступниками голови ОДА житомирян: Не ставте нам умови

12 August 2019, 12:56

12 серпня під час робочої поїздки до Житомирської області президент Володимир Зеленський представив нового голову облдержадміністрації Віталія Бунечка.

«Розпочнемо з призначення нового голови Житомирської ОДА. Далі розберемо головні проблеми на Житомирщині, знайдемо їх вирішення. Дозвольте представити нового голову Житомирської обласної державної адміністрації – Віталія Бунечка», – цитує Зеленського сайт ОДА.

Після цього новопризначений голова облдержадміністрації подякував за призначення.

«Дякую за підтримку та за призначення мене на посаду голови Житомирської ОДА. Вважаю себе етнічним поліщуком, і ніколи цього не цурався. Житомирщину будемо розвивати далі, завершимо процес децентралізації. Робота облдержадміністрації буде побудована на відкритих принципах, публічності. Чекаємо на Житомирщині інвесторів, як вітчизняних, так і іноземних. Працюватимемо в тісній співпраці з громадськістю та бізнесом», – зазначив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Довідково: Віталій Бунечко народився 6 серпня 1973 року в м.Сарни Рівненської області. В 1995 році закінчив Волинський державний університет ім.Лесі Українки, спеціальність – вчитель історії і права. В 1997 році закінчив Академію Служби безпеки України, спеціальність – юрист. В 2016 році захистив кандидатську дисертацію в Державному науково-дослідному інституті МВС України на тему «Служба безпеки України як суб’єкт адміністративно-деліктного процесу», кандидат юридичних наук. До призначення на посаду голови ОДА працював в СБУ.

Декларацію кандидата на посаду голови Житомирської ОДА Бунечко подав ще 18 липня. В ній зазначається, що він прописаний у Києві, а фактично проживає у Донецькій області – Приморське / Маріуполь. Задеклароване майно – лише два годинники торгових марок Frank Muller та Zenit. Зарплата Віталія Бунечка за 2018 рік становила 365 тис. 409 грн, готівкою він декларує 39 тис. доларів та 32 тис. євро.

Указ про призначення Бунечка головою ОДА був підписаний 8 серпня 2019 року й оприлюднений на сайті президента 12 серпня.

Фото з сайту ОДА

Під час наради в Олевській РДА Валерій Нагребельний, який представився підприємцем і громадським діячем, запропонував призначати заступниками голови ОДА місцевих, житомирян, але президент Володимир Зеленський йому заперечив.

«Тут були люди, житомиряни, керували вашою областю, які грабували ваших побратимів. Якщо ви хочете ділити людей на тих, хто з Житомира, чи не з Житомира, то це неправильно. Не можна ставити (умови), що «зами наші». Всі керівники до цього були житомиряни? Ми інші люди, не ставте нам умови, якщо будете ставити умови, то нічого не вийде», - відповів президент.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 12 серпня в Олевській райдержадміністрації проводить нараду щодо незаконного видобутку бурштину та представляє нового голови Житомирської облдержадміністрації Віталія Бунечка.

Як повідомляв Житомир.info, 24 червня 2019 року президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Ігоря Гундича з посади голови Житомирської облдержадміністрації та призначив заступника Ярослава Лагуту в.о. голови ОДА. 27 червня був останній робочий день Гундича на посаді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Зеленський ОДА Бунечко  
Матеріали по темі