Події

​Продавець магазину в Житомирській області зімітував пограбування, щоб заволодіти виручкою у 107 тис. грн

12 August 2019, 16:23

У селищі Черняхів Житомирської області поліція розкрила шахрайство працівника магазину і знайшла викрадача дитячого самокату, а в Новограді-Волинському затримали крадія гаманця з автомобіля.

Про це 12 серпня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

20-річного продавця магазину, який зімітував викрадення виручки, затримали 11 серпня.

«11 серпня до поліції звернувся менеджер однієї з крамниць смт Черняхів. Чоловік повідомив, що невідомі серед білого дня пошкодили вхідні двері до службового приміщення магазину та викрали виручку. За словами заявника, кошти у сумі 107 тисяч гривень були підготовлені для інкасації та залишилися у зачиненій кімнаті», - інформує поліція.

Поліцейські опитали працівників, під час огляду крамниці працював інспектор-кінолог. Службовий пес привів правоохоронців до кімнати для персоналу, де вони у кількох місцях виявили викрадені кошти.

«Як встановили поліцейські, до правопорушення причетний 20-річний продавець цього ж магазину. Хлопець пояснив, що таким чином хотів збагатитися», - йдеться у повідомленні.

Обставини події слідчі встановлюють у ході досудового розслідування, розпочатого за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) КК України. За подібні протиправні дії парубку може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі до 6 років.

Увечері 10 серпня 29-річний житель Черняхова повідомив до поліції, що невідомий викрав самокат його трирічного сина та втік. Самокат він залишив у під’їзді багатоповерхівки, де проживає, про викрадення його сповістили сусіди.

«Очевидцями події стали діти, які гралися у дворі будинку. Місцеві мешканці намагалися наздогнати незнайомця, проте той втік. За прикметами, про які розповіли дітлахи, поліцейським вдалося встановити особу ймовірного порушника та розшукати його. 35-річний житель цієї ж вулиці у скоєному зізнався, викрадений самокат поліція вилучила», - повідомляє поліція. За такі протиправні дії передбачене покарання до 4 років ув’язнення.

А в Новограді-Волинському 10 серпня злодій обікрав авто, в якому сидів 16-річний хлопець.

«Юнак розповів, що близько 8.45 водійські дверцята автомобіля Ford Scorpio відчинив незнайомець, схопив гаманець з грошима, що лежав на видноті, та втік. Хлопець покликав на допомогу, а власник автомобіля, його родич, марно спробував наздогнати грабіжника», - інформує відділ комунікації.

Крадія наздогнали у приватному секторі через 20 хвилин. Затриманим виявився 37-річний місцевий житель, раніше засуджений за майнові злочини. Йому «світить» до 6 років тюрми.

Як повідомляв Житомир.info, у Львові судитимуть житомирянина, який підібрав ключ та обікрав офіс, а 6 серпня неподалік Сінного ринку житомиряни спіймали парубка, коли той ліз у чуже авто.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція злодій викрадення крадіжка грабіж  
Матеріали по темі