Суспільство

​У Новограді-Волинському родинам 16 загиблих воїнів вручили «Ікони пам’яті»

13 August 2019, 10:25

10 серпня 2019 року в місті Новоград-Волинський Житомирської області відбулося вручення 16 барельєфів «Ікона пам'яті загиблим за Україну» родинам загиблих Героїв.

Про це 10 серпня повідомив інтернет-сайт Новоград City.

«Вже четвертий рік поспіль з цією місією до Новограда приїздять керівники проєкту «Ікона пам’яті загиблим за Незалежність України». Цілий рік вони невтомно працюють, створюють ікони, аби приїхати та вручити їх рідним загиблих бійців. Волонтери проєкту: Олександра Стакан, Ольга Ігнатова, Марина Кирилова, Алла Отруба, Костянтин Штріккер Ольга Ігнатова, Людмила Швайка, Артем Грін, Світлана Абрамович, Марія Уланова, Ніна Шепетуха, Вікторія Боровська, Артем Олановський, Лілія Шашкевич-Онищенко приїздять саме в середині серпня, бо саме в цю пору, п'ять років тому, тривали страшні бої за Степанівку, де полягло занадто багато наших земляків», - інформує сайт.

За даними фейсбук-сторінки проєкту «Ікони пам'яті загиблим за незалежність України», барельєфи безкоштовно отримали родини загиблих Героїв:

1 Борисенко Олександр Олегович
2 Козачонок Дмитро Валерійович
3 Оверчук Дмитро Русланович
4 Куришко Ярослав Русланович
5 Юхимчук Олександр Володимирович
6 Карпенко Василь Васильович
7 Тимощук Сергій Григорович
8 Колесніченко Сергій Володимирович
9 Шабля Михайло Ігорович
10 Тимощук Іван Вікторович
11 Ляшук Тарас Іванович
12 Суліцький Олександр Сергійович
13 Пешко Сергій Миколайович
14 Кочук Юрій Іванович
15 Малий Сергій Миколайович
16 Волосевич Євген Вікторович.

Захід розпочався піснею "Білі лебеді" у виконанні Христини Панасюк та словами Ірини Мінєєвої. Ікони освятили священнослужителі 30 бригади, після чого їх вручили родичам загиблих.

«Ви мусите пам'ятати кожного, вони віддали за нас своє життя. Віднині вони янголи у небесах. Дякую вам за чудових синів від імені всієї української діаспори в Італії. Прийміть від нас ці ікони», – звернулась в листі до присутніх автор ідеї, відомий італійський скульптор, українка за походженням Олена Карамушка.

Нагадаємо, «Ікони пам’яті» власноруч виготовляють волонтери за спонсорські кошти. З березня 2019 року така майстерня запрацювала і в Житомирі, у Домі ветерана. Ікона пам'яті – це гіпсовий барельєф вагою 7-9 кг. На ній Україна-мати обіймає воїна, якого вже немає на Землі. До кожної ікони-барельєфа надається іменний сертифікат з номером ікони. Їх уже 4 роки дарують родинам полеглих бійців, від моменту смерті яких минуло не менше року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ікона пам’яті боєць АТО герой  
Матеріали по темі