Події

Затриманий у Житомирі керівник ГО шантажував директора лісгоспу компроматом в Інтернеті

13 August 2019, 14:11

Затриманий у Житомирі керівник ГО, який також є членом громадської ради при Житомирській облдержадміністрації, шантажував керівника районного держлісгоспу, погрожуючи викласти в Інтернеті компрометуючу інформацію напередодні візиту керівництва держави в Олевський район.

Про це йдеться у повідомленні пресгрупи УСБ України в Житомирській області.

«Оперативники спецслужби встановили, що «активіст» організував механізм вимагання грошей, зокрема від представників суб’єктів лісового господарства, за невжиття заходів «громадського впливу» для блокування їх законної діяльності. Співробітники СБ України задокументували, що зловмисник вимагав тридцять тисяч американських доларів від директора одного із районних держлісгоспів. У випадку несплати грошей «громадський активіст» погрожував оприлюднити в Інтернеті та у соцмережах нібито компрометуючу директора інформацію напередодні візиту керівництва країни до Олевського району області», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали члена Громадської ради згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України в ресторані у центрі Житомира після отримання чергового «траншу» у розмірі 5,5 тисяч доларів США. Раніше було задокументовано факт перерахування на картковий рахунок «авансу», як гарантії за мовчання громадського активіста.

Тривають невідкладні слідчі дії у межах розпочатого кримінального провадження за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України.

Заходи з документування протиправної діяльності зловмисника проводилися спільно зі Слідчим Управлінням ГУНП та під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області.

Зазначимо, що в липні цього року Громова обрали до складу громадської ради при Житомирській облдержадміністрації, 2 серпня 2019 року було підписане розпорядження голови ОДА про затвердження складу громадської ради.

Нагадаємо, 13 серпня у Житомирі слідчі Слідчого управління ГУНП спільно із співробітниками УСБУ регіону та за процесуального керівництва прокуратури області затримали керівника громадської організації «Захист та справедливість» Олександра Громова, який вимагав 30 тисяч доларів США за неперешкоджання у роботі підприємства шляхом створення довкола нього негативного суспільного резонансу.

Як повідомляв Житомир.info, 12 серпня 2019 року президент України Володимир Зеленський з офіційним візитом побував у «бурштиновій столиці» Житомирської області – місті Олевськ, де представив нового голову Житомирської ОДА Віталія Бунечка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар затримання Громов ГО СБУ  
Матеріали по темі