Влада

НАЗК направило до суду протокол про порушення обмежень інспектором патрульної поліції Житомирської області

13 August 2019, 14:50

Національне агентство з питань запобігання корупції на засіданні 9 серпня ухвалило направити до суду протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене частиною другою статті 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення стосовно Савицького Володимира Мечиславовича, інспектора сектору реагування патрульної поліції № 1 Радомишльського відділення поліції Коростишівського відділу поліції головного управління Національної поліції в Житомирській області.

Відповідне рішення опубліковане на сайті НАЗК.

Стаття 172-4 КУпАП має назву «Порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності», у частині другій йдеться про порушення встановлених законом обмежень щодо входження до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів, чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку. Покарання за цією статтею – накладення штрафу від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 5100 до 8500 грн) з конфіскацією отриманого доходу від такої діяльності.

В декларації інспектор сектору реагування патрульної поліції Володимира Савицького за 2016 рік вказано, що він є кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Партнер–Житомир». В його декларація за 2017 та 2018 роки ця інформація відсутня. До речі, з трьох оприлюднених щорічних декларацій інформація про доходи є лише в одній: за 2017 рік інспектор поліції отримав 10 тис. 462 грн зарплати, його дружина заробила 72 тис. 665 грн. В декларації за 2018 рік вказано, що у власності Савицького за цей рік з’явилися два автомобілі: 6 квітня – Opel Combo 2013 р.в. вартістю 60 тис. грн, 1 вересня – Renault Master 2014 року вартістю 75 тис. грн.

ТОВ «Партнер-Житомир» зареєстроване в обласному центрі в квітні 2011 року, основний вид діяльності – добування декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. За інформацією ресурсу Opendatabot, Савицький був керівником і власником ТОВ до 6 лютого 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2018 року НАЗК направило до суду протокол про сумісництво заступника голови Житомирської облради Максима Вілівчука, але Корольовський райсуд закрив провадження у зв’язку з відсутністю в його діях складу правопорушення, передбаченого частиною другою статті 172-4 КУпАП.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НАЗК патрульний корупція  
Матеріали по темі