Влада

​Начальник Житомирського ОУЛМГ Андрій Курінський написав заяву на звільнення

13 August 2019, 17:51

Начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський 12 серпня написав заяву на звільнення.

Фото заяви він опублікував під своїм дописом у фейсбук від 13 серпня, в якому оприлюднив свій відкритий лист президенту України Володимиру Зеленському.

«Прошу вас звільнити мене за угодою сторін», - йдеться в заяві Курінського на ім’я заступника голови Держагентства лісових ресурсів України Володимира Бондаря.

Скріншот заяви з коментаря Андрія Курінського під своїм фб-дописом

У відкритому листі Андрія Курінського, зокрема, йдеться:

«12.08.2019 року у м. Олевськ Житомирської області відбулася нарада під Вашим головуванням, під час якої Ви заявили про мою причетність до незаконного видобутку бурштину та участь у «бурштинових схемах». Повідомляю, що Вас свідомо чи несвідомо було введено в оману (виділено автором), чим підірвано Ваш авторитет як обраного громадянами України Гаранта Конституції. Також Вами було наполегливо запропоновано мені написати заяву про звільнення, мотивуючи це тим, що я «Державі не потрібен», що я і зробив. Разом з тим повідомляю, що я був готовий до виступу у Вашій присутності на нараді, але можливості не було. Тому прошу Вас ознайомитися з проблемами лісової галузі, які я маю честь Вам донести».



Нагадаємо, 12 серпня 2019 року на нараді з питань незаконного видобутку бурштину в Олевську президент України Володимир Зеленський заявив, що Андрій Курінський – у схемі щодо незаконного видобутку бурштину, і він має звільнитися.

«У мене є статистика: ви в цій схемі, все вирішується через вас. Наклеп? Який наклеп? Ви нічого не знаєте, що відбувається у вас в цілому в області?.. Нам кажуть, що ви в схемі, ви особисто», - сказав Володимир Зеленський Андрію Курінському і запропонував «пошукати іншу роботу».

«Можемо домовитися, що ви звільняєтеся, і все?», - запитав президент, на що керівник управління відповів ствердно. Після цього новопризначений голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко попросив у глави держави дозволу на аудит всіх лісових господарств області.

На сайті Житомирського ОУЛМГ станом на 13 серпня Андрій Курінський досі начальник управління:



Відеосюжет про те, як «летіли шапки» на нараді в Олевську, тут, фоторепортаж, як зустрічали Володимира Зеленського та хто був на офіційній зустрічі 12 серпня, тут.

Як повідомляв Житомир.info, Андрій Курінський очолював Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства з червня 2014 року. Курінський прописаний у Києві, його заплата за 2018 рік становила 245 тис. 525 грн, дружина підприємницькою діяльністю заробила майже 1,5 млн грн. Готівкою начальник обласного управління лісового та мисливського господарства декларує 300 тис. доларів, його дружина – 1 млн 550 тис. гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Курінський заява звільнення  
Матеріали по темі