Події

Закінчилось розслідування щодо поліцейських, яких звинувачують у побитті мопедиста в Бердичеві

14 August 2019, 09:59

У поліції завершили службове розслідування щодо можливих неправомірних дій співробітників Бердичівського відділу поліції, яких звинувачують у побитті мопедиста 29 липня 2019 року.

Про це у коментарі Житомир.info 13 серпня розповіла речник ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

«Службове розслідування звершено, матеріали направлено до Територіального управління Державного бюро розслідувань для прийняття рішення відповідно до чинного законодавства. У ході його проведення встановити відомості, які б однозначно довели або б спростували причетність поліцейських до отримання тілесних ушкоджень громадянину П., встановити не вдалося», - розповіла Алла Ващенко.

Вона повідомила, що обох поліцейських, які 29 липня 2019 року зупиняли мопедиста та складали на нього адмінматеріали, притягнули до відповідальності через відсутність бодікамер.

«Обох інспекторів притягнено до дисциплінарної відповідальності за незабезпечення роботи портативного відеореєстратора, записи якого могли б підтвердити чи спростувати суспільно резонансну інформацію. Також дисциплінарні стягнення накладені на низку керівників Бердичівського відділу поліції за відсутність належного контролю за діями працівників. Начальників територіальних відділів та відділень поліції зобов’язано забезпечити безумовне застосування працівниками відповідних підрозділів технічних приладів та засобів, що мають функції фото- та відеозаписів», - повідомила Алла Ващенко.

Нагадаємо, у побитті водія мопеда, який порушив правила дорожнього руху і був зупинений правоохоронцями, поліцейських звинувачує мати потерпілого, якого вранці 30 липня знайшли непритомним на вулиці. Через цю версію поліція розпочала службову перевірку. Разом з тим, керівник ГУНП Вячеслав Печененко розповідав, що характер травм вказує на наслідки дорожньо-транспортної пригоди, в яку міг потрапити мопедист.

«Крім черепно-мозкової травми, в потерпілого є садна лівої ноги, мопед також має пошкодження з лівого боку, на ніжці мопеда втрачена гумова накладка. Шляхом огляду прилеглої території на дорозі були виявлені сліди від падіння мопеда, і там же, на місці, знайдена гумка від ніжки мопеда», - розповів Печененко журналістам 31 липня 2019 року.

9 серпня Надзвичайні новини поінформували, що травмований хлопець впав у кому, а його мати демонструвала кров на протоколі, складеному на нього за водіння без шолому:


Відео Надзвичайні новини

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2016 року на житомирському вокзалі немісцеві жорстоко побили і обікрали раввина з Ізраїлю. Він впав у кому і був прооперований, а через кілька місяців помер. У січні 2018 року житомирський третьокурсник до півсмерті побив і пограбував 19-річну Вікторію Шилюк, яка поверталася додому Вільським шляхом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: побиття розслідування поліція  
Матеріали по темі