Місто

Викладачка житомирського університету за добу зібрала 250 підписів під петицією про перерахунок за неякісну воду

14 August 2019, 10:47

Петицію житомирянки Ірини Коцюби, завідувачки кафедри екології державного університету «Житомирська політехніка», трохи більш ніж за добу підписали 250 людей.

Петиція про проведення перерахунку розміру оплати мешканцям міста за неякісне надання послуг підприємством була подана 11 серпня, оприлюднена 12 серпня о 10:37 і о 14:32 13 серпня набрала 250 голосів.

У петиції Ірина Коцюба від імені житомирян вимагає «перерахунку за водопостачання в наші оселі неякісної питної води за період вказаний в заяві за 1.5 року неякісного надання».

«З огляду на те, що в розподільних мережах вода перетворюється в воду із запахом гнилі, особливо у віддалених мережах, на верхніх поверхах будинків, у ранковий час, потрібно прийняття рішення про стягнення з адміністрації водоканалу збитку, що наноситься здоров'ю жителям міста Житомир та здійснити перерахунок за неякісно надані послуги (подачу води невідповідної якості) за 2018-2019рр., згідно законодавства України», - пише автор петиції.

Станом на 10:30 14 серпня кількість підписантів петиції – 306.

До речі, після подання петиції Коцюба на своїй сторінці у Facebook висловила сумнів, що її оприлюднять.

«Дістала жахлива якість питної води, не в одному місті 2 роки так не знущаються над людьми, як Житомирводоканал. Тому написала звернення і подала петицію, але не факт, що її пропустять, тому як вимагаю зробити перерахунок сплати за водопостачання на 20% у зв'язку з неякісним наданням послуг. Якщо кожен житомирянин направить цей запит до міського голови, чи виставить у себе на сторінці як офіційне відкрите звернення, то може і якість послуг у нас нарешті покращиться», - пише завідувачка кафедри екології.

Нагадаємо, в червні цього року фахівці ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» відібрали та дослідили 23 проби води централізованого постачання, в тому числі в харчоблоках дитячих садочків. Дослідження показали, що більша частина зразків не відповідає нормам. Бактерії виявили у воді з-під кранів у кількох ДНЗ, дитячому протитуберкульозному санаторії та ізоляторі тимчасового тримання Нацполіції. Після цього КП «Житомирводоканал» хлорувало воду.

Як повідомляв Житомир.info, в листопада 2018 року за добу набрала необхідну кількість підписів петиція про індивідуальні шафки для зберігання особистих речей учнів у школах. В січні 2019 року петиція про запровадження карантину у школах набрала 250 підписів за шість годин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: петиція вода водоканал Коцюба  
Матеріали по темі