Події

Поліція шукає невідомого, який обікрав церкву на території монастиря у Житомирі

14 August 2019, 11:20

У ніч з 13 на 14 серпня з приміщення церкви, що знаходиться на території монастиря у Житомирі, зловмисник викрав пожертви вірян, прикраси та ікону.

Про це 14 серпня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Повідомлення про подію надійшло до поліції 14 серпня близько 7:30. На місці працювала слідчо-оперативна група Житомирського відділу поліції та інспектор-кінолог зі службовим собакою.

«За попередньою інформацією, невідомий потрапив до храму, відчинивши вікно. Зсередини зникли деякі прикраси, ікона та пожертви», – пише відділ комунікації.

Згодом під час огляду території правоохоронці виявили неподалік паркану викрадену ікону.

Нині триває подальше встановлення всіх обставин. Попередня правова кваліфікація події - ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Законодавством таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

Житомир.info стало відомо, що мова йде про Свято-Анастасіївський жіночий монастир, який на вулиці Сосновій у Житомирі.

Нагадаємо, 5 червня 2019 року перший заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін повідомив, що у Житомирській області після крадіжки ікон з церкви УПЦ МП затримали чоловіка, який, повернувшись з РФ, проживав у Києві.

Як повідомляв Житомир.info, у період з 7 по 8 січня 2019 року в Житомирі обікрали церкву: винесли скриньку з пожертвами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка церква храм монастир ікона пожертви  
Матеріали по темі