Події

В СБУ розповіли деталі викриття наркоканалу в житомирській тюрмі: в інспектора знайшли 100 тис. грн та бурштин

14 August 2019, 14:26

У схемі постачання наркотиків до житомирської тюрми, викритій правоохоронцями, фігурує один з працівників «вісімки», який приносив ув’язненим «пакунки». Нині перевіряється причетність до наркоканалу посадових осіб установи.

По обіді 14 серпня пресгрупа УСБ України в Житомирській області повідомила подробиці викриття каналу надходження наркотиків до Житомирської установи виконання покарань № 8.

Оперативники СБУ встановили, що інспектор відділу режиму та охорони пенітенціарного закладу організував збут ув’язненим метадону і марихуани. Зловмисник проносив заборонені «пакунки» на режимну територію під час чергування на об’єкті. Сума неправомірної вигоди, яку отримував посадовець від ув’язнених за «товар», становили від двохсот до семисот гривень. Розрахунок здійснювався готівкою або на картковий рахунок фігуранта провадження.

Правоохоронці затримали інспектора після чергової спроби пронести наркотики на територію установи.

«Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили у зловмисника та на території режимного об’єкту так звану «злодійську касу» в іноземній валюті та гривнях в еквіваленті майже сто тисяч гривень, бурштин великої фракції, банківські картки та інші речові докази протиправної діяльності», – йдеться у повідомленні пресгрупи УСБ України в Житомирській області.

Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії для встановлення інших посадових осіб, ймовірно причетних до незаконних дій.

Нагадаємо, 14 серпня 2019 року детективи главку поліції Житомирщини спільно із співробітниками УСБУ та під процесуальним керівництвом прокуратури області викрили 40-річного засудженого, який налагодив схему поставки наркотичних засобів до установи виконання покарань. Чоловік залучив до злочинної діяльності низку осіб, у тому числі і працівників тюрми.

Як повідомляв Житомир.info, 31 травня 2019 року пресгрупа УСБ України в Житомирській області інформувала про блокування постачання наркотичних засобів засудженим однієї з установ виконання покарань у Житомирській області.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики тюрма  
Матеріали по темі