Місто

Учитель інформатики житомирської гімназії – у ТОП-50 фіналістів національної премії Global Teacher Prize Ukraine

15 August 2019, 12:49

Житомирський учитель інформатики Ігор Баранов увійшов до ТОП-50 фіналістів національної премії Global Teacher Prize Ukraine, переможець якої отримає 250 тисяч гривень та поїздку в Дубай.

Список фіналістів 15 серпня опублікував портал громадської спілки Освіторія.

Престижна премія Global Teacher Prize Ukraine ТОП-50 фіналістів оголосила імена найкращих вчителів України, в числі яких – учитель інформатики Житомирської гімназії № 23 імені Очерета Ігор Баранов. Він єдиний з Житомирської області, хто увійшов до півсотні фіналістів. Переможця назвуть 5 жовтня на церемонії нагородження в Національній опері України.

На сторінці Премії повідомляється, що всього отримали 2939 заявок, з Житомирської області - 68. Імена ТОП-50 найкращих вчителів визначали за сумою виставлених балів. Куратором національної премії Global Teacher Prize Ukraine та членкинею журі є телеведуча Наталія Мосейчук.

«Премія Global Teacher Prize Ukraine завершила прийом заявок 4 серпня. Ця відзнака покликана показати суспільству, наскільки важливу роль відіграє педагог у майбутньому країни і світу. Це третій рік проведення премії, і він дійсно унікальний, адже цього року, окрім імені головного переможця, який отримає 250 тисяч гривень та поїздку в Дубай», - зазначається на сторінці Global Teacher Prize.

Крім того, «Учитель-новатор» від Microsoft поїде на Міжнародний освітній форум, «Учитель-митець» проведе вікенд у музеях Відня, «Вибір українців» полетить переймати досвід у закордонних колег, «Вибір серця» Наталії Мосейчук отримає 70 тисяч гривень. Також передбачені цінні призи – інтерактивна панель вартістю 130 тис. грн, книжковий фонд від Видавництва Старого Лева, навчання вартістю 40 тисяч гривень для вчителів англійської мови та комплект сучасного обладнання від компанії B-Pro для вчителя природничих дисциплін.

Про Ігоря Баранова відомо, що він є лауреатом міського конкурсу «Вчитель року - 2017», керівником міського гуртка «Робототехніка». Педагогічний стаж учителя – 11 років. В листопаді 2017 року він запустив власний учнівський проект «ITEd for teachers», у якому учні різнобічно розвиваються, навчаючи вчителів комп’ютерної грамотності.

Нагадаємо, у 2018 році відразу троє педагогів із Житомирської області увійшли до ТОП-50 премії Global Teacher Prize Ukraine: учитель Новоград-Волинського колегіуму Оксана Андрійчук, учитель НВК «Школа-гімназія-ліцей» № 10 міста Бердичева Тетяна Бойко та учитель Лугинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 Галина Слинчук.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2019 року в Житомирі нагородили п’ятьох переможців обласного конкурсу «Учитель року – 2019», а в липні 2019 Сухомлин преміював житомирських вчителів та директорів за перемогу в конкурсах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: премія вчитель педагог Баранов інформатика  
Матеріали по темі