Події

15-річна жителька Житомирської області вигадала історію про своє викрадення, аби батьки не сварили її за п’яні посиденьки

15 August 2019, 14:15

У селі Чижівка Новоград-Волинського району Житомирської області 15-річна дівчина вигадала історію про своє викрадення, аби уникнути відповільності перед батьками за розпиття алкоголю. Про зникнення дочки, яка упродовж ночі не повернулася додому, уранці 14 серпня до поліції повідомила її мати.

Про це 15 серпня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

44-річна жінка розповіла у відділі, що напередодні ввечері її донька пішла на каву зі своєю подругою та досі не повернулася. Зі слів заявниці, усі її спроби зв’язатися з дитиною чи товаришкою були невдалими. Їх телефони не відповідали.

«Поліцейські відразу виїхали до села, в якому проживає сім’я. Дорогою розшуківець зрештою додзвонився на номер неповнолітньої. Під час телефонної розмови дівчина повідомила, що ще ввечері зловмисники зв’язали її та відвезли у багажнику автомобіля у невідомий ангар, де вона знаходиться і досі», – розповідають у відділі комунікації.

Вже за кілька хвилин правоохоронці приїхали до будинку заявниці. Проте, на превелике здивування поліцейських, дівчина знаходилася вдома та відпочивала на своєму ліжку. Правоохоронці помітили у неповнолітньої видимі ознаки алкогольного сп’яніння. Подальше освідування підтвердило, що дитина перебуває у нетверезому стані (1,3 проміле).

Дівчина пояснила, що вигадала історію з викраденням, оскільки боялася відповідальності за свою поведінку.

Як з’ясувалося згодом, неповнолітня зі своїми друзями, 21-річною односельчанкою та парубком з району, усю ніч розпивали спиртні напої на стадіоні, після чого вона повернулася додому.

Під час опитування подруга підтвердила, що купувала алкогольні напої у місцевому магазині. Тож відносно неї оформлені адміністративні матеріали за ст. 180 (Доведення неповнолітнього до стану сп'яніння) КУпАП.

Нині поліцейські встановлюють особу третього учасника застілля. Водночас правоохоронці застерігають: доведення неповнолітнього до стану сп’яніння – протиправне діяння.

Як прокоментував заступник начальника ГУНП Артем Лисогор, з початку року поліцейські області склали майже сотню адміністративних протоколів за ст. 180 КУпАП. У більшості випадків правопорушення вчинили саме друзі чи знайомі дітей.

Як повідомляв Житомир.info, уночі 7 серпня 2019 року до Пулинської районної лікарні було доставлено двох дітей, 2010 та 2011 років народження, з попереднім діагнозом «отруєння алкоголем». 13 серпня відділ комунікації поліції Житомирської області повідомив подробиці історії про двох братиків, які напилися до безтями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитина алкоголь Чижівка підліток  
Матеріали по темі