Суспільство

У Житомирській області у зливу ховали загиблого на сході військового, батька двох дітей

15 August 2019, 16:25

15 серпня в селищі Миропіль Романівського району Житомирської області прощалися з 36-річним бійцем Дмитром Дашковцем, якого вбили на сході пострілом в голову.

Про це 15 серпня повідомив Твій Романів.

«На похорон віддати шану воїну з'їхалися сотні людей, прибули побратими, які несли з ним службу у Широкино, військовослужбовці з Вінниці та Житомира, за загиблим плакало саме небо - від самого ранку у Мирополі стіною лила злива», - повідомляє Твій Романів.

За даними сайту, Дмитро Дашковець - фаховий військовий. У 2001 році проходив строкову службу у 95 аеромобільній бригаді, у 2003 - навчання миротворчих місій ООН в Польщі, а у 2004 році з миротворчою місією ніс службу в Іраці. У 2005 році проходив навчання та обмінювався досвідом у США. Загалом взяв участь у понад 10 міжнародних навчаннях. У 2015 році входив до складу Рятувально-парашутно-десантної групи Спеціального призначення, у 2016 захищав Україну на Сході в зоні АТО у складі 25 бригади. У 2019 році був командирований у склад 36-ї бригади морської піхоти в зону операцій ООС, де й загинув.

«Дмитро Дашковець був інструктором з підготовки особливого складу до миротворчих місій ООН. Надзвичайно любив небо та стрибки з парашутом - здійснив понад 100 стрибків з літаків та вертольотів різного роду складності. Дмитро Дашковець був важко поранений 9 серпня в районі Широкіно, лікарі відчайдушно боролись за життя бійця, проте 12 серпня душа українського захисника, який так любив польоти, полетіла у Небеса... Вічна пам'ять і шана Герою! Поховали бійця поруч із заблим бійцем АТО з Мирополя Олександром Атаманчуком», - зазначає видання.

Журналісти Твого Романова додають, що, коли труну з воїном проносили повз школу в рідному Мирополі, для нього продзвенів останній дзвоник. У полеглого воїна залишилися дружина і двійко діток.

За повідомленням Твого Романова, на знак скорботи і вшанування пам’яті загиблого бійця 15 серпня в Романівському районі оголосили Днем жалоби. Цього дня в районі заборонено проводити будь-які розважальні заходи і концерти.

Як повідомляв Житомир.info, 12 серпня 2019 року в лікарні міста Дніпро помер Дмитро Дашковець – військовий із селища Миропіль Романівського району Житомирської області. Чоловік отримав кульове поранення в голову 9 серпня і впав у кому. 14 серпня в селищі Миропіль Романівського району люди вишикувалися у «живий коридор», зустрічаючи тіло загиблого. Прощалися з героєм 15 серпня в Мирополі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: загиблий Дашковець Романівський р-н похорон  
Матеріали по темі