Місто

Жителі житомирської Крошні заявили, що перекриватимуть дорогу, щоби домогтися повернення скасованих маршрутів

15 August 2019, 22:43

15 серпня жителі мікрорайону Крошня зустрілися із начальником управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Костянтином Підпокровним та заступником міського голови Дмитром Ткачуком, аби вирішити проблему з транспортним забезпечення.

На початку зустрічі Костянтин Підпокровний закликав обрати регламент та зачитав звернення людей до міського голови.

«Шановний Сергій Іванович, ми, жителі мікрорайону Крошня, збентежені та обурені змінами схем та графіків маршрутних засобів 110, 53, 53А, 10 та 4, що вступили у силу з 7 серпня цього року. Причин нашого невдоволення: неможливість дістатися до центру міста та вул. Бердичівська без пересадок, транспортні засоби маршруту 110 дискримінують людей з обмеженими можливостями, також 110 маршрутка обслуговує село Сонячне, отже звідти, поки доїде до вул. Андріївська, він є переповнений пасажирами»‎, – озвучив Костянтин Підпокровний.


Після цього слово взяв один із громадських активістів, який повідомив, що жителі Крошні налаштовані рішуче і, якщо місцева влада не почує їх вимоги повернути схеми та графіки, готові перекривати дороги.

Дехто з житомирян підготував презентацію та назвав вимогу – представити графіки відправлення транспорту по всьому місту.

Інші почали запевняти, що готові зібрати потрібну кількість підписів, аби нові автобуси не стояли без діла, а їм мікрорайону повернули старі схеми руху.

«Вчора, наскільки мені відомо, жителі Польової також вимагали повернути маршрутів № 53 та 53А. Сьогодні представники міської ради нам говорять про те, що хочуть зробити ТТУ менш збитковим підприємством. По факту що ми бачимо: нові автобуси простоюють, які куплені за наші кошти. Зараз пускають розбитими дорогами біля паперової фабрики, їх штучно знищують», – стверджує громадський активіст Олексій Проноза.

Зустріч тривала майже 2 години, проте налагодити конструктивний діалог не вдалося. Управління транспорту запропонувало вислухати людей із різних районів міста Житомира, щоби вирішити, де дійсно є потреба у комунальних автобусах, а також зустрітися повторно зранку, 16 серпня. Люди спочатку підтримали пропозицію, але вже через кілька хвилин змінили думку та заявили, що готуються завтра, 16 серпня, об 11-ій годині перекривати дорогу на вулиці Покровській, біля залізничного переїзду.

Нагадаємо, 11 серпня голова громадської організації «Молодь за Єдину Україну» Олексій Проноза повідомив, що під зверненням до мера Житомира з вимогою повернути на Крошню автобусні маршрути №53 та №53А підписалися майже 700 людей.

Як повідомляв Житомир.info, об’єднання маршрутів №10 та №110 й запуск комунальних автобусів на маршрут №4 замість скасованих №53 та №53А викликало нарікання жителів Крошні: ввечері 8 серпня 2019 року на зупинці громадського транспорту по вулиці Андріївській люди почали збирати підписи за повернення автобусів №53 та №53А.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маршрутка №53 громадські слухання обговорення  
Матеріали по темі