Суспільство

Безробітним жителям Житомирської області пропонують роботу з середньою зарплатою майже 6 тис. грн, – Центр зайнятості

16 August 2019, 10:42

У січні-липні 2019 року послугами служби зайнятості користувались понад 50 тисяч жителів Житомирської області, з них 11,9 тис. осіб у день звернення отримали направлення на роботу й були працевлаштовані, а 29 тис. осіб мали статус безробітного, з яких 6,5 тис. осіб згодом також були забезпечені роботою. Всього отримали місце праці за посередництва служби зайнятості понад 19 тисяч жителів Житомирщини.

Про це 15 серпня повідомив Житомирський обласний центр зайнятості.

Зазначено, що число роботодавців, які співпрацюють зі службою зайнятості, постійно зростає. Цього року надавали інформацію про вакансії понад 5300 суб’єктів господарювання Житомирщини, з яких більше 80 – нові партнери. Загалом з початку року у базі даних служби містилася інформація про майже 27 тисяч вільних робочих місць, з них близько 18400 – були укомплектовані працівниками.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат в розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовані 283 безробітних (за 7 місяців 2018 року – 177 безробітних).

До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено майже 1800 осіб.

2,4 тис. безробітних за сприяння служби зайнятості проходили професійне навчання для підвищення професійно-кваліфікаційного рівня та пришвидшення працевлаштування. З них майже 360 безробітних навчалися у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, у тому числі й дистанційно.

«Завдяки оперативності працевлаштування та впровадженому цьогоріч інституту кар’єрного радника, ситуація на ринку праці області залишається стабільною. Кількість безробітних, зареєстрованих на 1 серпня 2019 року – на рівні минулорічного показника: близько 14400 осіб. А от кількість зареєстрованих вакансій була на дві сотні вищою, як на цю дату рік тому: 3548 і 3335 відповідно. Найбільш суттєво розширились можливості пошуку роботи у Чуднівському, Радомишльському, Любарському, Ружинському та Попільнянському районах: кількість вільних місць праці на початок серпня 2019 року тут була в 1,7-3,9 раза більшою, ніж рік тому», – інформують у Центрі зайнятості.

Зазначається, що підвищився і рівень заробітної плати, яку пропонують роботодавці у вакансіях. Середній розмір винагороди за працю по області на 1 серпня 2018 року становив 4778 грн, на цю дату 2019 року – на тисячу більше: 5812 грн. Найбільшу зарплату новим працівникам декларували роботодавці у Коростенському районі – в середньому по 6421 грн, найменшу в Ружинському – 4247 грн.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією Житомирського обласного центру зайнятості від 13 серпня 2019 року, упродовж січня-липня за сприяння служби зайнятості зареєструвалися як підприємці 18 безробітних. Загальна сума коштів, виплачених безробітним для започаткування підприємницької діяльності, склала понад 754 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості ЦЗ вакансія безробіття безробітний  
Матеріали по темі