Фоторепортаж

Перший день Міжнародного фестивалю «Пісенний Спас» у Житомирі. Фоторепортаж

16 August 2019, 15:37

16 серпня у Житомирі розпочався V Міжнародний фестиваль мистецтв імені Володимира Шинкарука «Пісенний Спас». Триватиме він до 19 серпня.

Пресслужба Житомирської міської ради нагадує, що фестиваль засновано у 2015 році в пам’ять про відомого педагога, поета, перекладача, барда і конферансьє Володимира Шинкарука. Засновники фестивалю – сім’я Володимира Федоровича, зокрема його дочка, народна артистка України Ірина Шинкарук.

Програма фестивалю:

Скріншот з сайту Житомирської міської ради

Нагадаємо, зранку 15 серпня на пішохідну Михайлівську в Житомирі заїхали кілька вантажних бусів та легкові автомобілі. Близько 9.40 веб-камера, встановлена на Михайлівській, зафіксувала кілька бусів на пішохідній зоні, з яких робітники розвантажували арматуру. Один з таких автомобілів припаркувався просто на фонтані. Патрульна поліція виїжджала на вказане місце, однак жодних адмінматеріалів за заїзд на пішохідну зону не складала, оскільки з’ясувалося, що автомобілі заїхали на Михайлівську в рамках підготовки до «Пісенного Спасу», і це було заздалегідь погоджено з міською владою.

Як повідомляв Житомир.info, З 2014 року Міжнародний фестиваль «Пісенний Спас» проходив у літньому театрі «Ракушка». У 2018 році в рамках «Пісенного Спасу» на Михайлівській відкрилося «Фестивальне містечко» зі святковою торгівлею, літературною алеєю, дитячим майданчиком, фотозонами та вишиванням Спасівського рушника, а виступи конкурсантів традиційно були в «Ракушці».

2 серпня 2019 року Житомирський міськвиконком на позачерговому засіданні погодив проведення V Міжнародного фестивалю мистецтв «Пісенний Спас» на вулиці Михайлівській. Організатор фестивалю Ірина Шинкарук зазначала, що вхід на фестиваль завжди безкоштовний, але прийматимуться благодійні внески за посадкові місця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пісенний Спас Шинкарук фестиваль мистецтво  
Матеріали по темі