Фоторепортаж

Житомирська вулиця, яка починається біля Житнього, а закінчується біля Сінного ринку. Фоторепортаж

20 August 2019, 17:01

Житомирська вулиця Небесної сотні, яка до 2014 року називалася Московською, починається від перехрестя з вулицями Бориса Тена та Івана Кочерги, прямує мимо ринку «Житній» і закінчується перетином з вулицею Домбровського біля ринку «Сінний».

За даними Вікіпедії, це одна з центральних вулиць міста, яка простягається в обох його районах – Корольовському та Богунському. Довжина вулиці — 1800 метрів, на частині вулиці проходить трамвайна лінія.

20 серпня фотокореспондент пройшлася від початку і до кінця вулиці Небесної сотні.

Вулиця проходить мимо промислового ринку «Рада», поряд з яким збираються побудувати елітну багатоповерхівку, мимо скандально відомого «квіткового» ряду, продавці якого в 2018 році розкритикували проєкт павільйону, який збиралися для них встановити, Житнього ринку і двох симетричних будівель, які в 1951 році збудували за проєктом головного архітектора Житомира Енгельмана як Торговий центр «Житній ринок» (такі дані знаходимо в історика і краєзнавця Бориса Дубмана).

Далі по вулиці – сквер Лятошинського, реконструйований у 2019 році та біля якого збираються плиткою викласти тротуар, розкопки водоканалу посеред шматка вулиці, облаштованого ще за часів мера Віри Шелудченко.

За перехрестям з вулицею Грушевського — Житомирський технологічний коледж, Вище професійне училище-інтернат і стара будівля з червоної цегли. Трапляються МАФи, старі приватні будиночки і навіть таблички з попередньою назвою вулиці.

Нагадаємо, рішенням сесії вулицю Московську у Житомирі перейменували у вулицю Небесної сотні 18 червня 2014 року. У травні 2018 року на вулиці Небесної сотні заступник мера похвалився розміткою велосмуги довжиною 200 метрів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вул. Небесної сотні сквер ринок  
Матеріали по темі