Місто

​Андрій Нікітін розповів, чи буде житомирський водоканал робити перерахунок споживачам за неякісну воду

20 August 2019, 17:55

Під час ефіру програми «Діалоги» на Житомир.info директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін відповідав на запитання житомирян. Зокрема, кілька з них стосувалися можливості перерахунку оплати за послуги водопостачання в разі отримання води невідповідної якості.

«Якщо вода доходить до споживача невідповідної якості, з великою кількістю марганцю, що дуже шкодить здоров’ю людини, то чи буде взагалі перерахунок оплати за водопостачання», - запитував Анатолій Цюпа.

Андрій Нікітін відповів, що законодавчо перерахунок можливо здійснити у випадку персонального звернення споживача з відповідною доказовою базою того, що отримана вода не відповідає якості.

«Я неодноразово розповідав про те, що має зробити споживач, аби отримати перерахунок. По-перше, має викликати лабораторію, яка перевірить воду, складе акт, і скаже, чи дійсно там є марганець, чи його там немає. Тому що я знаю, що хоча марганець і є в системі, але щоб він у великій кількості потрапляв безпосередньо в кран – ну хіба що лише тоді, коли ми саме відновили водопостачання. Проте немає такого, щоб він йшов на постійній основі. Якщо є питання – давайте ми завтра приїдемо і перевіримо», - розповів Андрій Нікітін.

Інший варіант проведення перерахунку оплати за неякісну воду – відповідне рішення виконкому.

«Має бути акт, аналіз води і персональне звернення, або є інша модель, якою ми користувалися в минулому році, коли виконком дозволяв нам зробити цей перерахунок. Якщо ми це погодимо з виконкомом – ми можемо зробити перерахунок, проте лише тим мешканцям, у яких встановлений лічильник. Бо ті, в кого лічильника немає, все одно візьмуть собі чисту воду, незалежно від того скільки у них стекло брудної води. Тобто лічильник мати важливо», - зауважив директор водоканалу.

Повний випуск програми «Діалоги» на Житомир.info від 20 серпня 2019 року дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал вода Нікітін перерахунок  
Матеріали по темі