Місто

У Житомирській міськраді визначили порядок надання тимчасового житла переселенцям, який ще має затвердити виконком

21 August 2019, 09:56

У Житомирській міській раді сформулювали порядок, що визначає механізм надання переселенцям житла у тимчасове користування.

20 серпня на сайті Житомирської міської ради опублікували проєкт рішення виконкому «Про затвердження Порядку розподілу та надання в тимчасове користування житлових приміщень з фонду житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб».

«Внутрішньо переміщеній особі та членам її сім’ї безоплатно надається житлове приміщення з фонду житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб за місцем фактичного проживання/перебування в межах території обслуговування виконавчих органів Житомирської міської ради, в яких зазначені особи та члени їх сімей перебувають протягом року на обліку в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб», – йдеться у додатку до проєкту рішення.

Зазначено, що першочергове право на забезпечення житловим приміщенням з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб мають сім’ї внутрішньо переміщених осіб з неповнолітніми дітьми, вагітні жінки, особи, які втратили працездатність, та особи пенсійного віку з числа внутрішньо переміщених осіб.

Потреба в житлових приміщеннях з фонду визначається у розмірі не менш як 6 кв. метрів на одну особу.

«Пріоритетність надання внутрішньо переміщеним особам житлових приміщень з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб визначається за кількістю балів, що набере внутрішньо переміщена особа/сім’я, за такою системою нарахування балів:

1) пріоритетні критерії (нараховуються на сім’ю за найвищим показником):

сім’ї з трьома і більше неповнолітніми дітьми - 27 балів;
сім’ї з двома неповнолітніми дітьми - 26 балів;
сім’ї з однією неповнолітньою дитиною - 25 балів;
сім’ї, у складі яких є вагітні жінки, - 24 бали;
сім’ї, у складі яких є особи, які втратили працездатність, - 23 бали;
сім’ї, у складі яких є особи пенсійного віку, - 22 бали», – зазначено в додатку до проекту рішення.

У додатку також описаний механізм нарахування балів іншим категоріям осіб (тим, що не відповідають «пріоритетним критеріям»).

У разі рівної кількості балів пріоритет на отримання житлових приміщень з фонду житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб має особа, заява якої була зареєстрована раніше за часом.

Зазначено, що житлові приміщення з фонду житла надаються у тимчасове користування на строк до одного року з можливістю продовження на наступний строк у разі відсутності змін у їх статусі та якщо вони не набули іншого місця проживання.

Додатком передбачено також обов’язок внесення плати за житлово-комунальні та інші послуги: такий обов’язок виникає з дня підписання внутрішньо переміщеною особою та уповноваженим органом або уповноваженою ним особою договору користування. Встановлені законодавством пільги та субсидії надаються користувачам житлових приміщень на загальних підставах.

Виконавчий комітет Житомирської міської ради на черговому засіданні 21 серпня підтримав цей проєкт рішення.

Нагадаємо, 7 серпня 2019 року виконавчий комітет міської ради погодив зміни до міської програми соціального захисту населення, аби створити у Житомирі фонд житла для внутрішньо переміщених осіб.

Як повідомляв Житомир.info, 6 червня 2019 року на позачерговій сесії міськради депутати одноголосно дозволили «Фаворит Компані» за 60 мільйонів викупити готель «Житомир». На сесії міської ради 24 липня 2019 року для переселення людей з готелю «Житомир» з міського бюджету виділили компенсацію в розмірі 825 тис. грн за оренду житла та разову допомогу на проживання в гуртожитку.

А майже опівночі 6 серпня Сергій Сухомлин прокоментував ситуацію з виселенням внутрішньо переміщених осіб з проданого на аукціоні готелю «Житомир».

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: житло квартира переселенець  
Матеріали по темі