Влада

​Після проведеного моніторингу влада Житомирської області збирається ліквідувати дві школи-інтернати

21 August 2019, 11:05

Житомирська облрада має намір ліквідувати два комунальних інтернатних заклади, закриття яких викликало палкі дискусії ще у 2017 році та щодо яких у квітні 2019 року проводилась перевірка.

Проєкти рішень «Про припинення комунального навчального закладу «Ушомирська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» Житомирської обласної ради шляхом ліквідації» та «Про припинення комунального навчального закладу «Довбиська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Житомирської обласної ради шляхом ліквідації» 20 серпня опублікували на сайті обласної ради.

Розглянувши подання обласної державної адміністрації від 24.07.2019 та враховуючи рекомендації комісій обласної ради з гуманітарних питань та з питань бюджету і комунальної власності, обласна рада має намір:

  • припинити юридичну особу – комунальний навчальний заклад «Ушомирська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» Житомирської обласної ради (юридична адреса: Житомирська область, Коростенський район, с. Ушомир, вул. Макаренка, 21) шляхом ліквідації;
  • припинити юридичну особу – комунальний навчальний заклад «Довбиська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Житомирської обласної ради (юридична адреса: Житомирська область, Баранівський район, смт Довбиш, вул. Соборна, 11) шляхом ліквідації,
  • а також затвердити ліквідаційні комісії цих закладів та затвердити порядок і строки проведення ліквідації.

Інтернати ліквідують, якщо питання підтримає більшість депутатів облради.

Нагадаємо, про наміри влади ліквідувати Довбиський та Ушомирський інтернати стало відомо ще в березні 2017 року. Пресслужба ОДА наголошувала, що оптимізація інтернат них закладів передбачає економію коштів з обласного бюджету.

22 березня 2017 року пресслужба облради повідомила про зняття проєктів рішень з ліквідації комунальних закладів з розгляду 10-ї сесії обласної ради.

«17 березня у сесійні залі відбулись широкі обговорення зазначених проєктів рішень з керівниками, батьками вихованців даних закладів, представниками місцевої влади за участі керівників обласної ради та облдержадміністрації, представників робочої групи з питань оптимізації мережі інтернатних закладів, депутатів обласної ради. Робоча група продовжить свою роботу з пошуку найоптимальніших варіантів вирішення питань функціонування закладів. Жодного невиваженого рішення у сесійну залу внесено не буде», - аргументувала пресслужба.

Як повідомляв Житомир.info, 14 березня 2019 року голови Житомирської облдержадміністрації та облради підписали спільне розпорядження про моніторинг дотримання прав та інтересів вихованців трьох інтернатних закладів області: Романівського дитбудинку-інтернату, Довбиської спецшколи-інтернату та Ушомирської ЗОШ І-ІІ ступенів.

Станом на березень 2019 року з 2600 дітей, які перебувають в інтернатних закладах області, лише 160 не мали батьків та опікунів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: інтернат ліквідація облрада  
Матеріали по темі