Події

На Театральній у Житомирі затримали житомирянина, який поцілив цеглиною в поліцейського

21 August 2019, 12:38

Молодику, який на вулиці Театральній у Житомирі поцілив цеглиною у поліцейського, загрожує до 5 років ув’язнення.

Про це 21 серпня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«20 серпня оперативники карного розшуку відділу поліції перевіряли за місцем проживання житомирянина, зовні схожого до підозрюваного у вчиненні особливо тяжкого злочину. Чоловік на появу розшуківців відреагував агресивно та намагався втекти, при цьому травмувавши двох з них. Події відбувались у м. Житомирі на вул. Театральній близько 19.50», - поінформувала поліція.

25-річний чоловік, почувши, що у двері його квартири стукають поліцейські, замість відкрити, спустився через балкон на нижній поверх та вийшов через двері квартири знайомої. Оперативники зрозуміли маневри молодика та кинулись за ним навздогін.

«Біля під’їзду його очікувала працівниця поліції, яка на якийсь момент затримала втікача, але він збив 22-річну дівчину з ніг та побіг. Відчувши, що розшуківці його наздоганяють, молодик кинув цеглину, поціливши 27-річному оперативнику у голову. Інший затримав утікача», - описує подію відділ комунікації.

Молодика доставили до Житомирського відділу поліції, а за вказаним фактом розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) ККУ.

«Чоловік, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, нині затриманий у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Окрім умисного заподіяння травм поліцейським, затриманого перевіряють на причетність до вчинення особливо тяжкого злочину, пов’язаного із замахом на життя людини», - йдеться у повідомленні.

У травмованих поліцейських лікарі діагностували забої та синці, їм надали медичну допомогу без госпіталізації. За умисне заподіяння поліцейським тілесних ушкоджень під час виконання ними службових обов’язків затриманому може загрожувати до 5 років обмеження або позбавлення волі.

Нагадаємо, 30 липня 2019 року п’яний водій Renault у Житомирі затис склопідіймачем руку полісмену і протягнув його вулицею.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році в райцентрі Пулини Житомирської області поліцейського побили нетверезі пасажири ВАЗу, що їхав без фар з 8 людьми в салоні, а в січні 2018 житомирського патрульного травмував нетверезий водій автомобіля Honda під час оформлення адмінматеріалів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція травмування поліцейський  
Матеріали по темі