Місто

Житомирський суд покарав жінку, яка приховала дані про співмешканця і отримала 9 тис. грн допомоги як мати-одиначка

22 August 2019, 17:38

Корольовський районний суд м. Житомира визнав жительку одного з сіл Житомирського району винною у підробці документів – стаття 358 Кримінального кодексу України, та призначив їй рік позбавлення волі з іспитовим терміном 1 рік.

Про це 21 серпня повідомив офіційний сайт суду.

Відомо, що жінка приховала факт проживання з батьком дитини і отримувала допомогу як мати-одиначка.

«У жінки виник злочинний умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, а саме державних коштів від Управління праці та соціального захисту населення Житомирської районної державної адміністрації, виплачених в якості соціальної допомоги. Жінка приховуючи обставини, які впливають на призначення і виплату державної допомоги одиноким матерям при оформленні даної допомоги, вказала при заповненні заяви про призначення усіх видів соціальної допомоги, компенсацій, субсидій та пільг, неправдиві відомості щодо спільного проживання із батьком дитини, та не повідомила про факт спільного проживання службових осіб Управління праці та соціального захисту населення Житомирської районної державної адміністрації, в результаті чого незаконно отримала державну соціальну допомогу одиноким матерям у розмірі 8898 грн 63 коп., чим заподіяла шкоду на вказану суму», - інформує консультант суду.

На підставі статті 75 КК України жінці встановили іспитовий строк – 1 рік. Якщо протягом цього року вона не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов’язки (періодично з'являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган із питань пробації про зміну місця проживання та роботи; не виїжджати за межі України без погодження із уповноваженим органом із питань пробації), то призначене покарання відбувати не буде, - наголошує пресслужба суду.

«У суді жінка свою вину визнала і щиро розкаялася. Суд дійшов висновку, що виправлення обвинуваченої можливе без реального відбування покарання», - резюмує пресслужба.

Нагадаємо, 7 червня 2019 року повідомлялося, що в місті Коростень Житомирської області у матері-одиначки вилучили занедбаного 10-річного сина, а у її 17-річної дочки – немовля.

Як повідомляв Житомир.info, в 2019 році житомирянці-одиначці припинили виплачувати кошти на дитину через їх нецільове використання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі