Влада

​З начальником житомирського ТТУ розірвали контракт (доповнено)

22 August 2019, 19:21

З начальником КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради Євгенієм Демчиком розірвали контракт.

Така інформація з’явилася ввечері 22 серпня на сторінці Євгенія Демчика у фейсбук.

Сам начальник ТТУ не багатослівний у своїх коментарях з цього приводу. «Я все! Подробиці завтра», - написав Євгеній Демчик.

Станом на 19.00 22 серпня відповідне розпорядження міського голови про розірвання контракту з начальником ТТУ на сайті Житомирської міської ради не опубліковане. Отримати офіційний коментар з цього приводу ні у мера Житомира Сергія Сухомлина, ні у профільного заступника міського голови Дмитра Ткачука – не вдалося.

Начальник управління транспорту та зв’язку Костянтин Підпокровний повідомив, що знаходиться не на місці і йому нічого невідомо про подібне розпорядження.

«Нічого сказати з даного приводу не можу, якщо було розпорядження – має бути опубліковане на сайті. Можливо, вранці матиму інформацію і зможу або підтвердити, або спростувати», - розповів у телефонній розмові Костянтин Підпокровний.

Після завершення футбольного матчу на стадіоні «Спартак Арена» мер Житомира Сергій Сухомлин таки прокоментував журналісту Житомир.info інформацію щодо звільнення начальника ТТУ.

«Дійсно, сьогодні мною було підписано розпорядження про розірвання контракту з колишнім уже керівником ТТУ Євгенієм Демчиком. Причиною тому стали результати перевірки та рекомендації комісії, а саме: вони рекомендували застосувати дисциплінарне стягнення, або звільнення. Результати перевірки, я думаю, ми на наступному тижні оприлюднимо. Скажу, що комісія досліджувала лише два моменти: закупівлю палива та шин для тролейбусів і автобусів і при цьому виявила порушень на 44 сторінки», - розповів Сергій Сухомлин.

За наявною інформацією, завтра, 23 серпня, контрольно-аналітичний відділ, який проводив перевірку на комунальному підприємстві, мав відзвітувати про її результати.

Нагадаємо, 15 липня 2019 року в прес-центрі міської ради відбулося засідання наглядової ради КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління», члени якого проголосувала за доручення контрольно-аналітичному відділу провести перевірку в ТТУ. 17 липня в ТТУ сталася суперечка між керівництвом підприємства та аудиторами міської ради, які прийшли перевіряти документацію. 19 липня після 14:00 мер Житомира на своїй сторінці у Facebook заявив, що «через раптову хворобу директора ТТУ» довелося відкласти підписання угоди з ЄБРР щодо отримання 2 млн євро грантових коштів. У відповідь Євгеній Демчик, не добираючи слів, звинуватив мера у брехні.

23 липня мер Житомира підписав розпорядження про відсторонення від посади керівника Житомирського ТТУ Євгена Демчика, аби той не заважав проведенню перевірки з 24 липня по 7 серпня.

Як повідомляв Житомир.info, Євгеній Демчик очолив ТТУ 10 вересня 2018 року. В лютому 2019 він отримав догану від мера Житомира, а в травні 2019 – другу догану. Зараз Корольовський районний суд розглядає два позови Євгенія Демчика до мера Житомира Сергія Сухомлина та Житомирської міської ради про визнання протиправними та скасування розпоряджень щодо дисциплінарного стягнення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТТУ Демчик контракт  
Матеріали по темі