Влада

Мер Житомира доручив комунальним підприємствам до 20 вересня стерилізувати вуличних собак, які проживають на їх території

24 August 2019, 15:12

21 серпня 2019 року мер Житомира Сергій Сухомлин дав доручення своїм заступникам нагадати працівникам комунальних підприємств та установ про адміністративну та кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, а комунальним підприємствам та установам – до 20 вересня звернутися до КП «Центр захисту тварин» для відлову та стерилізації безпритульних котів та собак.

Фото офіційного доручення міського голови 23 серпня у своєму фейсбук виклала директор КП «Центр захисту тварин» Житомирської міськради Олександра Мельник.

«Отримала сьогодні важливе доручення від міського голови. Той момент, коли влада усвідомлює необхідність попередження випадків жорстокого поводження із тваринами та наголошує про жорстку за це відповідальність. Такі ж листи отримають керуючі компанії, ОСББ та інші суб’єкти господарювання, які працюють у Житомирі. У свою чергу закликаю колег, зокрема, комунальні підприємства й установи стерилізувати й вакцинувати собак, що проживають на вашій території. Це не тільки уникнення небажаного приплоду та безпека персоналу, а й вагоме сприяння зменшенню чисельності вуличних тварин у місті в цілому», - написала керівниця Центру.


В оприлюдненому нею документі йдеться:

«З метою попередження випадків жорстокого поводження із тваринами у Житомирі, дотримання Закону України від 21.02.2006 «Про захист тварин від жорсткого поводження» та забезпечення ефективної реалізації міської програми «Житомир – дружнє місто до тварин» на 2018-2020 роки:

  • Довести до працівників комунальних підприємств, установ та закладів Житомирської міської ради зміст Закону України «Про захист тварин від жорсткого поводження», ст. 299 «Жорстоке поводження з тваринами» ККУ, ст. 89 «Жорстоке поводження з тваринами» КУпАП та попередити про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення норм чинного законодавства».

Відповідальними за цей пункт мер призначив всіх чотирьох своїх заступників: Сергія Кондратюка, Дмитра Ткачука, Марію Місюрову та Світлану Ольшанську, термін виконання завдання – до 15 вересня 2019 року.

Другий пункт доручення звучить так:

«Комунальним підприємства та установам Житомирської міської ради, на території яких проживають безпритульні тварини, звернутися до КП «Центр захисту тварин» міськради з метою відлову, стерилізації, вакцинації від сказу, ідентифікації та реєстрації вищевказаних тварин».

Відповідальні – керівники комунальних підприємств, установ, закладів міської ради, термін виконання – до 20 вересня 2019 року.


Скріншот зі сторінки Олександри Мельник

Ще 20 серпня 2019 керівниця житомирської громадської організації «Кіт Пес Єнот Корова» Юлія Петрова в соцмережі повідомляла, що того дня в деяких районах Житомира від отруєння загинули безпритульні тварини.

«Волонтери пишуть, що сьогодні у деяких районах Житомира від отруєння загинули безпритульні тварини. Зокрема, повідомляють про трупики на Житньому ринку та Польовій. Припускають, що це може бути приватна ініціатива керуючих компаній/ОСББ/адміністрації підприємств. Словом, перевіряємо інформацію», - писала захисниця тварин. Вона підтвердила, що підписання міським головою доручення є реакцією влади на неприпустиме поводження з вуличними тваринами.

Нагадаємо, укінці липня 2019 року в селищі Романів Житомирської області компанія чоловіків задля розваги застрелила собаку, в поліції розпочали перевірку.

Як повідомляв Житомир.info, 16 серпня 2019 року представники центру захисту тварин Житомирської міської ради разом з 14-ма волонтерами почали рахували безпритульних собак на вулицях міста. Виявилося, що в порівнянні з 2017 роком, коли песиків рахували востаннє, їх кількість зменшилася на 20%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: собака пес Центр захисту тварин  
Матеріали по темі