Влада

Контрольно-аналітичний відділ завершив перевірку Житомирського ТТУ і виявив збитків на 340 тис. грн

27 August 2019, 15:24

Контрольно-аналітичний відділ майже місяць перевіряв діяльність ексначальника КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради Євгенія Демчика. До оголошення офіційних результатів перевірки, 22 серпня, стало відомо, що з начальником КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради Євгенієм Демчиком розривають контракт. Про це написав сам Євгеній Демчик. Інформацію підтвердив міський голова у коментарі Житомир.info. З 24 серпня виконання обов'язки керівника комунального підприємства поклали на Максима Манухіна.

Які порушення були виявлені під час перевірки та чому комісія надала рекомендацію звільнити ексначальника ТТУ – про це журналістам Житомир.info розповів голова наглядової ради КП «ЖТТУ» Влад Пучич.

За словами Влада Пучича, комісією було виявлено ряд грубих порушень. Зокрема підтвердилася інформація щодо недотримання правил тендерних закупівель.

«Була перевірка двох сфер: закупівля палива та шин для потреб підприємства. Що стосується закупівлі пального, то підтвердилося та інформація, яка звучала на засіданні наглядової ради ТТУ, проте, що було зловживання на пальному. Тобто, коли укладається угода по 24 грн за 1 л палива, потім додатковими угодами підвищилась вартість до 28 грн. Водночас проводиться тендер, і ця ж компанія запропонувала по 25 грн, але ТТУ продовжувало закуповувати по вищій ціні. Тобто, це суттєві збитки. Контрольно-аналітичний відділ знайшов збитки лише за 3 місяці, в рамках яких була перевірка діяльність по закупівлі пального, на 340 тис. грн. З приводу закупівлі шин, то тут також були різні зловживання, порушення тендерного законодавства, які теж завдали збитків підприємству», – говорить Влад Пучич.


Також Влад Пучич зазначив: якщо правоохоронні органи підтвердять результати перевірки, Євгенію Демчику загрожує кримінальна відповідальність.

«Ці результати, відповідно до рекомендації наглядової ради ТТУ, будуть передані в правоохоронні органи. Там близько п'яти різноманітних статей, які порушують законодавство України. Ці результати будуть передані до прокуратури, СБУ та поліції. За ці порушення міра відповідальності – позбавлення волі. Тобто, якщо правоохоронні органи підтвердять результати, які в своєму розслідуванні показав контрольно-аналітичний відділ, то це позбавлення волі Євгенія Демчика», – зазначив Влад Пучич.

У коментарі Житомир.info Євгеній Демчик сказав, що свою офіційну позицію озвучить у понеділок, 2 вересня, оскільки нині перебуває у відрядженні.

Нагадаємо, 22 серпня 2019 стало відомо, що з начальником КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради Євгенієм Демчиком розривають контракт. «Я все! Подробиці завтра», - написав Євгеній Демчик у своєму фейсбук.

Увечері 22 серпня мер Житомира Сергій Сухомлин прокоментував, що причиною звільнення стали результати перевірки комісії, яка перевіряла закупівлю палива та шин для тролейбусів і автобусів і виявила порушень на 44 сторінки.

Згодом на сайті Житомирської міської ради з’явилося розпорядження Житомирського міського голови, датоване 22 серпня, про звільнення Євгенія Демчика з посади начальника ТТУ «за систематичне, неналежне, несумлінне, несвоєчасне, безвідповідальне виконання службових повноважень та професійних обов’язків».

23 серпня було опубліковане розпорядження міського голови про покладання обов’язків начальника комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» на заступника начальника цього підприємства Максима Манухіна.

Як повідомляв Житомир.info, Євгеній Демчик очолив ТТУ 10 вересня 2018 року. В лютому 2019 він отримав догану від мера Житомира, а в травні 2019 – другу догану. Зараз Корольовський районний суд розглядає два позови Євгенія Демчика до мера Житомира Сергія Сухомлина та Житомирської міської ради про визнання протиправними та скасування розпоряджень щодо дисциплінарного стягнення.

15 липня 2019 року в прес-центрі міської ради відбулося засідання наглядової ради КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління», члени якого проголосувала за доручення контрольно-аналітичному відділу провести перевірку в ТТУ. 17 липня 2019 в ТТУ сталася суперечка між керівництвом підприємства та аудиторами міської ради, які прийшли перевіряти документацію. 19 липня після 14:00 мер Житомира на своїй сторінці у Facebook заявив, що «через раптову хворобу директора ТТУ» довелося відкласти підписання угоди з ЄБРР щодо отримання 2 млн євро грантових коштів. У відповідь Євгеній Демчик, не добираючи слів, звинуватив мера у брехні.

23 липня мер Житомира підписав розпорядження про відсторонення від посади керівника Житомирського ТТУ Євгена Демчика, аби той не заважав проведенню перевірки з 24 липня по 7 серпня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Демчик ТТУ  
Матеріали по темі