Здоров'я

У лабораторному центрі відзначають зниження захворюваності на кір у Житомирі, але з початком навчального року очікують зростання

28 August 2019, 14:59

У Міністерстві охорони здоров’я наголошують, що кір в Україні не відступає, та закликають вакцинувати дітей до початку навчального року.

Про небезпечну інфекційну хворобу, єдиним надійним захистом від якої є лише щеплення, у МОЗ нагадали 27 серпня.

«Тимчасове регулярне зменшення захворюваності на кір влітку відбувається у зв’язку з коротшим перебуванням людей у великих колективах. З початком навчального року захворюваність знову зростає, особливо серед дітей, тому важливо зробити щеплення дитині до початку навчання. Крім того, МОЗ України разом з Міносвіти нагадують, що невакциновані діти не зможуть відвідувати дитячі садки та школи з іншими учнями, за винятком тих дітей, які мають медичні протипоказання до вакцинації. Законність цієї вимоги підтвердив Верховний Суд у відповідній Постанові», – акцентують у Міністерстві охорони здоров’я.

Зниження рівня захворюваності на кір у літній період спостерігається, зокрема, і в Житомирській області.

Про це у коментарі Житомир.info 28 серпня розповів завідувач відділу організації епідеміологічних досліджень Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України » Анатолій Головченко.

«За попередній тиждень (станом на 21 серпня) на кір в області захворіло 6 осіб: 5 дорослих і 1 дитина», – поінформував Анатолій Головченко.

А, зокрема, в Житомирі на кір за тиждень занедужало двоє дорослих людей.

«Усього з початку року станом на 20 серпня у місті зареєстровано 364 випадки захворювання на кір: 189 – серед дорослих, 175 – серед дітей. А за цей тиждень (після 20 серпня) у нас занедужало двоє людей – дорослі. Дійсно, спостерігається суттєве зниження рівня захворюваності, особливо серед дітей, адже вони практично не контактують в організованих колективах. Порівняймо останні кілька місяців: за серпень у нас зареєстровано 9 хворих, за липень – 16, у червні – 25, у травні – 38, у квітні – 58. Тож можна прогнозувати, що з початком нового навчального року рівень захворюваності серед дітей зросте», – передбачають у лабораторному центрі.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації станом на середину липня 2019 року на кір в області захворіло 1768 осіб. У порівнянні з минулим роком, за 6,5 місяця було зареєстровано в 2,5 раза більше випадків захворювання, аніж за весь минулий рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кір лабораторний центр МОЗ  
Матеріали по темі