Події

​На Вінниччині затримали групу ромів, які грабували будинки в Житомирській і трьох інших областях

29 August 2019, 10:53

Поліція Київщини оперативно затримала групу нападників на будинок пенсіонерки на Сквирщині, а до того грабували будинки у Вінницькій, Київській, Черкаській та Житомирській областях.

Про це 28 серпня повідомила пресслужба ГУНП в Київській області.

«Спецоперацію по затриманню злочинної групи провели оперативники управління карного розшуку поліції Київщини, працівники Сквирського відділу поліції спільно з оперативниками та бійцями КОРДу Вінниччини», - про це повідомила пресслужба з посиланням на допис керівника поліції Київської області Андрія Нєбитова у фейсбук.

Днем раніше на Сквирщині зловмисники вночі вдерлися до будинку пенсіонерки, погрожуючи фізичною розправою, викрали 20 тисяч гривень й продукти.

«Відтак четверо затриманих чоловіків, віком від 23 до 45 років, ґрунтовно підозрюються у скоєнні низки пограбувань будинків на території Вінниччини, Житомирщини, Київщини та Черкащини. Нападники діяли нахабно та безпринципно, виносили з помешкань золото, гроші та інші цінні речі. Потім награбоване задавали до ломбарду, чи просто продавали на стихійних ринках», - повідомили в поліції Київщини.

Під час проведення невідкладного обшуку за місцем проживання родини зловмисників, працівники поліції виявили та вилучили продукти, м'ясо, горілку та інші речові докази, які нападники викрали у 77-річної бабусі на Сквирщині.

«Група зловмисників, предки яких у своєму історичному минулому жили в «кибитках», потім своє кочове житло змінили на цегляні будинки, зараз знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання», - додали правоохоронці.

Наразі працівники поліції перевіряють чоловіків на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів, тож просять громадян, котрі стали жертвами подібних злочинів, чи опізнали викрадені речі, звертатися до поліції, або телефонувати на «102».

Як повідомляв Житомир.info, в ніч на 17 серпня 2019 в центрі Житомира затримали банду, яка обкрадала офіси, ломбарди та обмінники.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пограбування грабіж напад поліція  
Матеріали по темі