Події

У Житомирській області до тюрми засудили 17-річного хлопця, який пів року обкрадав підприємців та приватний музей

29 August 2019, 12:07

Жителя Брусилівського району Житомирської області 2002 року народження, який, будучи умовно засудженим за серію крадіжок, продовжував вчиняти майнові злочини, засудили до 3,5 року в’язниці.

Про це 29 серпня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області з посиланням на дані Коростишівської місцевої прокуратури.

«Коростишівською місцевою прокуратурою здійснено публічне обвинувачення у справі за фактами неодноразових крадіжок чужого майна, поєднаних з проникненням в інше приміщення, що завдало значної шкоди потерпілим, вчинених неповнолітнім жителем Брусилівського району. Вироком Брусилівського районного суду неповнолітнього визнано винним у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 185 КК України та призначено покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі», - інформує прокуратура.

Судове слідство встановило, що хлопець, 2002 року народження, будучи засудженим (вирок від 21.03.2018) за скоєння злочину проти власності до 3-х років позбавлення волі з іспитовим строком на один рік, продовжив вчиняти крадіжки чужого майна. Також «похазяйнував» у приватному народному музеї, звідки викрав електроінструменти. (У пресслужбі прокуратури уточнили, що йдеться про приватну колекцію народних старожитностей жителя Брусилова, з якою він їздить на виставки та яку демонструє всім охочим).

«Особливо не пощастило колишнім роботодавцям неповнолітнього, яких хлопець обкрадав неодноразово. Проникав уночі на територію місцевого ринку та, пройшовши повз сторожового собаку, якого добре знав, бо раніше працював у приватних підприємців, викрадав із їхнього торговельного кіоску гроші. До того ж, п’ятий раз крадіжку вчинив вже тоді, коли суд розглядав справу щодо раніше вчинених ним злочинів», - йдеться у повідомленні.

Загалом, протягом серпня 2018 – квітня 2019 років, неповнолітній скоїв 6 крадіжок чужого майна.

Допитані у судовому засіданні працівники органу пробації, ювенальної превенції, служби у справах дітей зазначили, що неповнолітнього неодноразово відвідували за місцем проживання, проводили з ним та матір’ю відповідні розмови, проте на шлях виправлення він не став.

Нагадаємо, в березні 2019 року прокуратура повідомляла, що через неналежне оформлення справ підлітки-порушники у Житомирській області залишаються непокараними.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура тюрма неповнолітній злочин музей  
Матеріали по темі