Місто

Управління транспорту поспішило з оприлюдненням нових схем руху кількох житомирських маршрутів, – Дмитро Ткачук

29 August 2019, 13:30

У Житомирі поки не змінюватимуть схеми руху автобусних маршрутів №110, 37, 14 та не запроваджуватимуть №25-А, як анонсувалося напередодні.

Зазначимо, що ввечері 28 серпня на сайті Житомирської міської ради опублікували інформацію, підписану управлінням транспорту і зв’язку, стосовно зміни схем руху названих маршрутів.

«Враховуючи звернення громадян, які надійшли після скорочення автобусних маршрутів №53 та 53-А та зміни схеми руху маршруту №110, з метою покращення перевезення пасажирів по вулицях Андріївській, Бориса Тена, Небесної сотні, Соснової та Короленка з 30.08.2019 року вводяться такі зміни у схемах руху автобусних маршрутів (далі були названі номери маршрутів і описані схеми руху кожного з відповідними ілюстраціями)», – йшлося у повідомленні.

Упродовж пів години зазначена публікація була видалена з сайту міської ради та зі сторінки у Facebook.

Вранці 29 серпня начальник управління транспорту та зв'язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний у коментарі Житомир.info підтвердив, що оприлюднені пресслужбою міськради схеми є актуальними.

Однак ближче до обіду заступник Житомирського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дмитро Ткачук сказав Житомир.info, що на сьогодні жодних затверджених змін до схем руху названих маршрутів немає.

«Управління транспорту і зв’язку дійсно розробляло різні варіанти, проте трохи поспішило дати інформацію в управління зі зв’язків з громадськістю на оприлюднення. На сьогодні немає затверджених змін, тому поки все залишається, як було», – пояснив Дмитро Ткачук.

Він зауважив, що нині ведеться робота, аби організувати рух автобусів так, щоб задовольнити потреби пасажирів, зокрема і жителів вулиці Андріївської.

«Над цим дійсно ведеться робота. Але збалансованого рішення, яке б вирішило проблеми, не створивши нових, наразі немає. Так, були ідеї, але якщо тут лічимо, а там калічимо, то це, мабуть, не найкращий варіант», – зазначив заступник Житомирського міського голови.

Нагадаємо, 21 серпня на засідання Житомирського міськвиконкому прийшли жителі вулиці Андріївської і прилеглих вулиць, обурені скасування 53 маршруту. Люди скаржилися на те, що стало складно дістатися до Великої Бердичівської, й нарікали, зокрема, що на 110 маршруті не всі автобуси пристосовані для перевезення колясок. Тоді начальник управління транспорту на зв'язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний розповів про розроблення змін до схеми руху маршруту № 110.

За інформацією, оприлюдненою сайтом Житомирської міської ради 28 серпня, уже від завтра, 30 серпня, маршрути № 110, 37, 14 мали б працювати за новими схемами.

Як повідомляв Житомир.info, об’єднання маршрутів №10 та №110 й запуск комунальних автобусів на маршрут №4 замість скасованих №53 та №53А викликало нарікання жителів Крошні: ввечері 8 серпня 2019 року на зупинці громадського транспорту по вулиці Андріївській люди почали збирати підписи за повернення автобусів №53 та №53А.

11 серпня голова громадської організації «Молодь за Єдину Україну» Олексій Проноза повідомив, що під зверненням до мера Житомира з вимогою повернути на Крошню автобусні маршрути №53 та №53А підписалися майже 700 людей.

15 серпня у Житомирській міській раді відбулися громадські обговорення щодо проблеми транспортного забезпечення мікрорайону Крошня: люди вимагали повернути маршрутів № 53 та 53А. Врешті, громада повідомила, що 16 серпня перекриватиме дорогу на вулиці Покровській, біля залізничного переїзду, щоби домогтися повернення скасованих маршрутів.

16 серпня жителі мікрорайону Крошня на 15 хвилин перекрили вулицю Покровську, вимагаючи повернути схеми та графіки руху, які діяли до 6 серпня.

16 серпня пресслужба Господарського суду Житомирської області повідомила, що управління транспорту Житомирської міськради судиться з Антимонопольним комітетом щодо скасованих маршрутів 53 та 53А.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маршрутка Ткачук схема руху  
Матеріали по темі