Влада

Верховна рада проголосувала за Гончарука – наймолодшого прем’єр-міністра за всю історію України

29 August 2019, 18:27

На першому пленарному засіданні Верховної ради ІХ скликання народні депутати 290 голосами підтримали призначення Олексія Гончарука на посаду прем'єр-міністра України.

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

«Голова Верховної Ради повідомив, що до Президента України надійшло подання за підписом керівника депутатської фракції партії «Слуга народу» про призначення на посаду Прем'єр-міністра України Олексія Гончарука. В.Зеленський підписав подання про призначення Олексія Гончарука на посаду Прем'єр-міністра України і пропонує народним депутатам підтримати це подання. О.Гончарук виступив перед Верховною Радою. Зокрема, він розповів про своє бачення проблем економіки країни. Кандидат на посаду Прем'єр-міністра України висловив переконання, що всі проблеми дозволить вирішити економічне зростання, а також окреслив шляхи його досягнення», - йдеться у повідомленні.

За призначення Олексія Гончарука прем’єр-міністром проголосували 247 депутатів фракції «Слуга народу», інші чотири парламентські фракції не дали жодного голосу «за». Також за нового прем’єр-міністра голосував 21 позафракційний нардеп та 22 нардепи-самовисуванці, які об’єдналися в депутатську групу «За майбутнє».

«Гончаруку 35 років і він має всі шанси стати наймолодшим прем'єр-міністром за всю історію України. До цього "наймолодшим" був його попередник Володимир Гройсман, який очолив уряд у 38 років. Гончарук народився у містечку Городня Чернігівської області. За освітою Олексій – юрист», - пише «Українська правда».

Що розповідають про нового керівника Уряду люди, які його знають, читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, народні депутати Верховної ради ІХ скликання на своєму першому засіданні 29 серпня обрали спікером парламенту керівника партії «Слуга народу» Дмитра Разумкова: за нього проголосували 382 депутати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР КМУ Гончарук  
Матеріали по темі