Суспільство

Житомирським водіям на замітку: як законно перефарбувати авто та яке покарання, якщо не зробив перереєстрацію

30 August 2019, 13:49

Водії, які з тих чи інших причин вирішили перефарбувати авто, повинні пройти його перереєстрацію в одному з сервісних центрів МВС.

Про це 30 серпня повідомив регіональний сервісний центр МВС в Житомирській області.

«Часто в ході експлуатації авто виникають проблеми з його зовнішнім виглядом, зокрема – з лакофарбовим покриттям: дрібні подряпини, вигорання на сонці, сліди від хімії, корозійні процеси тощо. Щоб повернути авто гарний вигляд, дехто проводить «косметичний» ремонт, а для когось це привід кардинально змінити колір. Втілення на автівці усіх ваших кольорових фантазій або дизайнерських рішень вимагатиме обов’язкового проходження процедури перереєстрації оновленого автомобіля в одному із сервісних центрів МВС», - йдеться у повідомленні.

Після перефарбування авто або нанесення на нього плівки перереєстрацію необхідно здійснити упродовж 10 діб, - зазначають фахівці.

Автовласник або довірена особа може звернутися до будь-якого територіального сервісного центру МВС не залежно від місця проживання або реєстрації, з такими документами:

  1. паспорт:
  2. ідентифікаційний номер;
  3. доручення на уповноважену особу (за необхідності);
  4. свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Під час огляду автомобіля працівники сервісного центру МВС колір визначають візуально та надають висновок, у якому вказується колір автомобіля.

«Нині при реєстрації автомобіля у графі «колір» вписують лише 11 основних кольорів без уточнень щодо відтінків: чорний, синій, зелений, бежевий, червоний, фіолетовий, оранжевий, жовтий, білий, коричневий, сірий. Таким чином, це дає автовласникам право не здійснювати перереєстрацію своєї автівки, якщо навіть було суттєво змінено відтінок без зміни основного кольору. Якщо на автомобіль нанесено два і більше кольорів, то основним кольором ТЗ вказується колір його нижньої частини», - йдеться у повідомленні сервісного центру.

Для вантажних автомобілів вказується колір кабіни.

«Найпопулярнішим забарвленням автомобілів уже тривалий час залишається білий. Його має 41 % нових машин. На другій позиції чорний – 16 % автомобілів. І третє місце у світовому рейтингу популярних автомобільних кольорів посідає сірий колір, за ним у списку – блакитний і червоний», - повідомляють фахівці.

У патрульній поліції Житомирської області Житомир.info прокоментували, що за невнесення даних про переобладнання транспортного засобу до техпаспорта уперше водієві загрожує штраф 340 грн, удруге – вилучення прав та вирішення справи в суді. Порушника можуть обмежити у праві виїзду на автомобілі за кордон.

Як повідомляв Житомир.info, житомиряни можуть замовити онлайн оригінальні номери на авто та отримати їх посилкою.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автомобіль колір сервісний центр МВС  
Матеріали по темі