Події

У Коростенському районі вогонь з поля перекинувся на приватні обійстя: господар рятував хату і отримав опіки

30 August 2019, 14:04

У Житомирській області загоряння сухої трави спричинило масштабну пожежу у селі Стремигород Коростенського району. Від палаючого чагарника зайнялись господарські будівлі, вогонь швидко перекинувся на дровітню і житловий будинок.

Про це 30 серпня повідомила пресслужба управління ДСНС в Житомирській області.

«29 серпня о 12:45 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в с. Стремигород Коростенського району горить суха трава та вогонь вже перекинувся на домоволодіння громадян. На місце події виїхали вогнеборці 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Через пізнє виявлення та повідомлення про пожежу вогонь вже дійшов до двох приватних обійсть селян. В результаті в одному господарстві палала господарча будівля та вже покрівля житлового будинку, в іншому – господарча будівля та дровітня, в якій зберігалося 3 т брикету і 15 складометрів дров. До прибуття вогнеборців під час спроби самостійного гасіння один із господарів отримав опіки верхніх кінцівок та грудної клітини. Рятувальники викликали «швидку», яка надала постраждалому допомогу. Від госпіталізації чоловік відмовився», - повідомили рятувальники.

Керівник гасіння пожежі залучив на допомогу ще по відділенню із 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини та 37-го Державного пожежно-рятувального поста смт Чоповичі. Доки дві автоцистерни відбивали вогонь від інших споруд та гасили пожежу, ще одна підвозила воду із місцевого ставка, розташованого на відстані близько 1,5 км. Загалом 14 разів бійці ДСНС їздили на дозаправку водою.

«О 13:32 пожежу вдалося локалізувати. Довгий час вогнеборці розбирали та проливали дерев’яні конструкції будівель. Рятувальникам вдалося не допустити поширення полум’я в середину оселі в одному обійсті, на житловий будинок в іншому та на приватні господарства сусідів, до яких вже підходив вогонь з поля. Тільки о 19:30 пожежу ліквідовано. Загалом вогнем знищено дах однієї оселі, дві господарчі будівлі, дровітню з усіма запасами та близько 2 га сухої трави. На ліквідації надзвичайної події залучалося 9 чоловік особового складу та 3 спецавтомобілі. Попередня причина пожежі – необережне поводження з вогнем. Остаточна наразі встановлюється правоохоронцями», - поінформували рятувальники.

Загалом, за даними пресслужби управління ДСНС в Житомирській області, за минулу добу рятувальники ліквідували ще 15 загорянь сухої трави в різних районах області. Як результат, вогнем пройдено 30 га території.

Нагадаємо, 28 серпня у Коростенському районі сталася схожа подія у селі Шершні, де вогонь з поля підійшов впритул до приватних обійсть.

Як повідомляв Житомир.info, по обіді 29 серпня в передмісті Житомира горіла посадка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа опіки ДСНС суха трава  
Матеріали по темі