Місто

До змагань з веслування на човнах «Поліський Дракон» у Житомирі долучилося більше 250 учасників

31 August 2019, 17:04

В останній день літа, 31 серпня, на човновій станції у житомирському гідропарку стартував фестиваль з веслування на човнах «Поліський Дракон». Змагаються чотирнадцять команд, серед яких представники місцевих організацій, підприємств та навчальних закладів, також долучилися дві корпоративні команди із інших областей. Дистанції для учасників незмінні – 200 м та 400 м. Найцінніша нагорода фестивалю – кубок, який кожного року переходить від однієї команди переможців до іншої.

«Фестиваль «Поліський Дракон» ми проводимо у Житомирі вже вчетверте. Сьогодні у нас чотирнадцять команд: дві корпоративні команди приїхали з Київщини та Черкащини, чотири дитячі команди і вісім дорослих. Серед наших призів – сувенірні медалі, унікальні кубки, і найголовніший приз – перехідний кубок «Поліський Дракон». Ним буде володіти увесь наступний рік команда, яка сьогодні переможе», – розповідає президент федерації з веслування на човнах «Дракон» Дмитро Мороз.

Учасники кажуть, що готувалися до змагань кілька місяців і тренувалися два-три рази на тиждень. Однак свої шанси на перемогу вони розцінюють по-різному. Виявилося, що не для всіх головне зайняти перше місце. Деякі команди приїхали на змагання, адже вважають, що подібні заходи піднімають корпоративних дух.

«Дуже довго готувалися, наполегливо і важко, аж до сьомого поту. Але на змаганнях, коли вже йде заплив, все ламається, і всі гребуть, як можуть. В такі моменти забувається все, що було на тренуваннях. Оцінюю шанси нашої команди, як вище середнього», – ділиться учасник команди від компанії «ISM Ukraine» Андрій Голубєв.

«Наша команда з міста Києва, називається вона «Sun Dragon». Це одна з найкращих аматорських команд в Києві. Зараз ми набираємо склад та активно тренуємось, десь чотири рази на тиждень. Дуже гарна організація, і приємно, що тут багато команд, приємно, що є і діти, і змішані команди. Можу сказати, що по організації Житомир рулить», – каже учасник команди «Sun Dragon» Сергій Тараненко.

«Я представляю команду «KAIZER». Це мікс чоловіків та жінок. Ми – молода команда, якій приблизно три місяці. Готувалися до змагань ціле літо, однак головне для нас – участь, адже не завжди ми можемо перемагати. Бажаю всім гарного настрою і чудових емоцій, щоб більше людей приходило у цей спорт і насолоджувалось», – відповідає учасниця команди «KAIZER» Антоніна Кутишенко.

Нагадаємо, у червні 2019 року в Житомирі проходили змагання на човнах-драконах «Teteriv Dragon».

Як повідомляв Житомир.info, 8 вересня 2018 року до Дня міста у Житомирі проводили третій корпоративний чемпіонат з веслування на човнах «Дракон», в якому брали участь вісім команд.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фестиваль гідропарк змагання веслування човен «Поліський Дракон»  
Матеріали по темі