Події

​Поліція затримала молодика, який понад два тижні тому в житомирському сквері підрізав чоловіка

2 September 2019, 12:28

У Житомирі поліцейські затримали молодика за замах на вбивство: чоловік наніс кілька ударів ножем іншій людині.

Про це 2 вересня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«13 серпня в Житомирі раптовий конфлікт між двома незнайомими чоловіками ледве не вартував одному з них життя. А розпочався він через неподілену дорогу. У результаті 26-річний потерпілий отримав проникаючі ножові поранення грудей, а зухвалець з місця події утік. Поліцейські встановили його та затримали в останні дні серпня», - йдеться у повідомленні.

Того дня шляхи двох чоловіків перетнулись на вул. Лятошинського близько першої ночі. Проходячи повз, один одного штовхнули плечима – так розпочався конфлікт, що продовжився бійкою. Утім за кілька хвилин емоції вщухли і чоловіки вирішили порозумітись, а мирову запити пивом.

Проте після спілкування за келихом в одному зі скверів міста обурення за отримані стусани, очевидно, взяли верх. Відтак ображений молодик, обравши слушний момент, несподівано для іншого застосував до нього ножа. У результаті той отримав проникаючі поранення грудей, а також порізи плеча та обличчя.

Відразу потому нападник утік з місця події, а травмованому чоловікові стало сил вибігти на проїжджу частину дороги. Там його і підібрав таксист, який якраз рухався повз, та доставив до лікарні. Пораненому провели оперативне втручання. Нині його стан стабільний.

«Повідомлення про госпіталізацію потерпілого з різаними та колотими ранами до поліції надійшло з медичного закладу близько 2.40. Відразу встановити усі обставини події не вдалося, оскільки потерпілий не міг про них розповісти у силу свого стану. Втім працівники слідчо-оперативної групи провели огляд частини дороги, звідки травмованого забрав таксист, і виявили місце його ймовірного «спілкування» з нападником», - повідомили в поліції.

За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження за ст. 15 (Замах на злочин) та ст. 115 (Умисне вбивство) ККУ.

«У ході досудового розслідування було проведено низку слідчо-розшукових заходів для встановлення підозрюваного, оскільки потерпілий ніколи раніше з ним не зустрічався і жодних відомостей, окрім приблизного опису, надати не зміг», - розповів начальник Житомирського ВП Михайло Сорока.

Так, поліцейським вдалося відтворити приблизний маршрут руху молодика після конфлікту і встановити інших осіб, з якими він спілкувався тієї ночі. Зібравши по деталям інформацію про підозрюваного, розшуківці встановили його особу та місце проживання. Ним виявився 30-річний житель Житомира.

«30 серпня чоловіка затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Йому оголошено про підозру у вчиненні злочину. Нині вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. За скоєне чоловікові може загрожувати до 15 років ув’язнення», - повідомила пресслужба ГУ Нацполіції в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, 8 грудня 2018 року в ТРЦ «Глобал UA» у Житомирі стався конфлікт, один із учасників якого застосував ніж, поранивши опонента. На аматорському відео після інциденту нападник стверджував, що захищався. Втім у червні 2019 року Богунський райсуд Житомира визнав чоловіка винним і призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років. Окрім того, нападник має відшкодувати 130 тис. грн шкоди потерпілим.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ніж поранення бійка сквер  
Матеріали по темі