Місто

Університетська родина Житомирської політехніки збільшилась майже на 2000 студентів

2 September 2019, 15:08

Майже 2000 студентів цьогоріч обрали для навчання Державний університет «Житомирська політехніка». У суботу, 31 серпня, 800 першокурсників урочисто посвятили у студенти, вручили перші залікові книжки та студентські квитки.

На майданчику Житомирської політехніки студенти проголосили присягу першокурсника двома мовами: українською та англійською. Опісля ректор університету вручив документи студентам-іноземцям та тим, хто набрав найвищі конкурсні бали під час вступної кампанії.

За словами керівника закладу вищої освіти Віктора Євдокимова, в цілому, до університету цього року було зараховано близько 2000 студентів, відкрито п’ять нових спеціальностей.

«Цей рік для університету є особливим, адже у нас було відкрито п’ять нових спеціальностей і вперше здійснений набір за цими спеціальностями, наприклад, «Прикладна лінгвістика». Це студенти, які вивчатимуть і основи програмування, і комп’ютерну техніку разом з філологією іноземними мовами. Вони будуть поєднувати ці дві фахові підготовки», – каже ректор Державного університету «Житомирська політехніка» Віктор Євдокимов.


Також ректор ділиться, що серед першокурсників присутній і його син.

«Дуже приємно, коли співробітники університету, викладачі приводять своїх дітей до того ж університету, де вони і працюють. Мені здається, що це найкраща реклама для вишу. Цього року і мій син розпочинає навчання в Державному університеті «Житомирська політехніка». Обрав він факультет інформаційно-комп’ютерних технологій і спеціальність «Інженерія програмного забезпечення»», – додає Віктор Євдокимов.

Чому обрали Житомирську політехніку, розповідає Олег Галатюк та його донька Карина, які приїхала з Хмельниччини.

«Політехніки стоять в вищому рівні по викладанню, по соціальних стандартах. Ми вибрали серед всіх політехнічних – «Житомирську політехніку»», – відповідає Олег Галатюк.

«Цей університет зацікавив, тому що я цілеспрямовано хотіла тут навчатися, це була моя ціль. Хотіла та пішла на факультет фінансів, банківської справи та страхування. Це була, фактично, моя мрія», –ділиться Катерина Галатюк.

Першокурсниця, яка посіла перше місце в університетському рейтингу вступу та отримала довгоочікувану стипендію, поділилась, чим її зацікавила Житомирська політехніка та яку спеціальність обрала.

«Я обрала спеціальність «Прикладна лінгвістика». Мені здається, що чистий перекладач – це вже минуле, а зараз на ринку праці цінують більш універсальних людей. Цей університет я обрала через те, що він знаходиться у моєму місті. Не розумію, навіщо їздити за сотні кілометрів, щоб отримати ті самі знання», – розповідає Зоряна Осипенко.

Після урочистостей на майданчику першокурсники продовжити знайомство з університетом на своїх факультетах, де кожному студенту вручили студентський квиток та «заліковку».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 1 вересня День знань Житомирська політехніка студент  
Матеріали по темі