Суспільство

На північній об’їзній Житомира тестують бетоноукладач

3 September 2019, 14:30

На Північному обході Житомира китайська компанія почала тестувати бетоноукладач.

Про це 3 вересня повідомила пресслужба Служби автомобільних доріг у Житомирській області.

«У межах реалізації проєкту реконструкції автомобільної дороги М-06 Київ-Чоп (на м. Будапешт через м. Львів, Мукачеве і Ужгород), що в Житомирській області, компанія Sinohydro Corporation Limited днями розпочала тестування механізму, що влаштовуватиме 26-тисантиметровий бетонний шар дорожнього покриття. Наразі тестову ділянку в 1100 квадратних метрів випробовують та перевіряють на відповідність нормативам», – йдеться у повідомленні.

Зазначено також, що на ділянці км 129,6-км 151,73 тривають роботи з відсипки земляного полотна та шару основи з кам’яного відсіву, влаштовуються дренажні та водопропускні труби, тривають роботи з перенесення комунікацій.

У САД нагадують, що контрактом, укладеним минулого року між Укравтодором та китайською компанією Sinohydro, передбачено розширення дороги й доведення її до технічної категорії «1-Б» (ділянка довжиною 22,3 км) з 4-смуговою бетонною проїзною частиною (2х7,5м), а також будівництво й реконструкцію 4-х транспортних розв’язок на різних рівнях, реконструкцію 3-х існуючих шляхопроводів через залізничні колії, реконструкцію існуючого мосту через Кам’янку, будівництво 2-х пішохідних мостів, реалізацію засобів освітлення й сучасних засобів організації безпеки руху.

Строк виконання робіт – 2 роки.

Фінансування проєкту здійснюється за кошти Європейського банку реконструкції й розвитку, а також Європейського інвестиційного банку.


Відео з сайту Служби автомобільних доріг у Житомирській області

Нагадаємо, 22 травня 2019 року керівник Держагентства автомобільних доріг України Славомір Новак проінспектував реконструкцію та ремонт доріг Житомирської області, зокрема, перевірив роботи на Північній об’їзній, до розширення якої почали готуватися ще у 2017-му.

3 липня в рамках робочої поїздки до Житомирської області експрем’єр-міністр України Володимир Гройсман оглянув процес реконструкції масштабного дорожнього об’єкту – Північного обходу м. Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, 28 листопада 2017 року керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак та представник компанії Sinohydro Corporation Limited (КНР) – Mr. Xu Fei підписали контракт на реконструкцію Північної об’їзної дороги м. Житомир по трасі М-06 Київ – Чоп. 3 березня 2018 року голова Житомирської ОДА Ігор Гундич зустрічався із представниками китайської компанії Sinohydro, яка виграла тендер на суму 42 млн євро на будівництво Північного обходу.

У серпні 2018 року нардеп від Житомирської області Павло Дзюблик (фракція Народного фронту) звинуватив китайську компанію у незаконному видобутку піску в селі Городище Черняхівського району, про що він сказав на брифінгу у Верховній Раді.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: САД північна об’їзна  
Матеріали по темі