Події

​Суддя райсуду в Житомирській області поскаржився Вищій раді правосуддя на обшуки в його будинку та кабінеті

3 September 2019, 14:55

У серпні 2019 року будинок судді Олевського районного суду Житомирської області, якого разом з адвокатом та слідчою викрили у налагодженні незаконної схеми повернення бурштинокопачам вилученого в них обладнання, обшукали слідчі Державного бюро розслідувань. Такі слідчі дії в його будинку та службовому кабінеті обурили суддю і він поскаржився про це голові Вищої ради правосуддя.

Про це 3 вересня повідомив ресурс Закон і Бізнес.

«Наприкінці серпня будинок Олександра Стратовича з Олевського районного суду Житомирської області обшукали слідчі Державного бюро розслідувань і поліцейські. Правоохоронці копирсалися навіть в особистих речах, білизні та ліках його дружини й задовольнилися тим, що конфіскували $200, які їм удалося знайти. На згадку про себе залишили дві повістки, якими О.Стратовича викликали до прокурора та слідчого», - повідомляє видання.

Суддю особливо обурило, що білизну його дружини розглядали поліцейські чоловічої статі, адже серед них не було жодної жінки. Крім того, на думку О.Стратовича, працівники ДБР підкинули йому в шафу трохи грошей і потім знайшли їх.


На додачу в процесі слідства обшукали особистий кабінет законника за його відсутності. Володар мантії стверджує, що суддя Печерського районного суду м.Києва, який розглядав його справу, не давав дозволу на обшук, оскільки прокурори не конкретизували, що саме прагнуть знайти.

«Така поведінка стосовного нього та дружини здається судді незаконною, такою, що грубо порушує авторитет суду та не відповідає вимогам КПК. А особи, котрі проводили обшук, учинили кримінальне правопорушення. Тому він звернувся до голови Вищої ради правосуддя (№4442/0/6-19), повідомивши про втручання в діяльність і попросивши захисту», - повідомляє Закон і Бізнес.

Як повідомляв Житомир.info, 22 серпня 2019 року в Олевську Житомирської області правоохоронці викрили суддю, адвоката та слідчу, які за винагороду повертали копачам бурштину вилучене устаткування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Олевськ суддя ВРП ДБР скарга обшук  
Матеріали по темі