Місто

Виконком затвердив план заходів до Дня Житомира: фестиваль духових оркестрів, концерт та «Спортивна кухня»

4 September 2019, 12:58

4 вересня міськвиконком розглядав питання щодо плану заходів з нагоди відзначення 1135-річчя від дня заснування міста Житомира, з яким присутніх ознайомила в.о. начальника управління культури Наталія Марчук.

За її словами уже з 12 вересня біля кінотеатру «Жовтень» розпочне роботу комплекс атракціонів, поряд працюватиме виставково-ярмаркова зона майстрів народної творчості з різних куточків України, а вздовж Нового бульвару розташують фудкорти.

Але основні святкові заходи: фестиваль військових оркестрів, святковий концерт, «Культурна версія» заплановані на вихідні, 14 та 15 вересня.

«14 вересня з 12.00 біля водонапірної вежі відбудуться щорічний всеукраїнський мистецький фестиваль багатонаціональних культур «Житомирська вежа - 2019». З 14 по 15 вересня у дитячому таборі «Орлятко» під Житомиром відбудеться мотозліт, на який з’їдуться байкери з усієї України. Очікувана кількість приїжджих – 350 осіб і найкращі з цих байкерів приймуть участь у святковому параді військових духових оркестрів, який відбудеться 14 вересня у Житомирі. А саме о 15.30 від стадіону «Спартак Арена » по вулиці Київській до майдану Соборного відбудеться святковий парад військових духових оркестрів ЗСУ. В цьому параді братиме участь 16 духових оркестрів. О 16.00 на майдані Соборному розпочнеться саме святкове дійство – фестиваль військових духових оркестрів. Він уже став традиційним. Започаткували його в Житомирі, коли розпочалась неоголошена війна на сході нашої країни. На сьогодні він є найпопулярнішим і наймасштабнішим в Україні і в рейтингу Міноборони він стоїть на першому місці», - розповіла Наталія Марчук.


По закінченню виступу духових оркестрів на житомирян чекатиме святкова програма за участю українських гуртів KAZKA і «Цвіт кульбаби». Концерт відбудеться на майдані Соборному.

«Паралельно в цей час саме 14 вересня на Замковій горі вперше в місті Житомирі відбудеться кулінарне шоу «Спортивна кухня» від відомого українського кухаря Олега Ковальчука. Участь у цьому заході також візьмуть відомий боксер В’ячеслав Узєлков та керівник федерації забігів з перешкодами Анастасія Коханчук. Там буде багато цікавих дитячих локацій, багато спортивних локацій. Приїдуть ДЮСШ з Коростишева і Бердичева, які покажуть майстер-класи, а спортивний кухар буде навчати здоровому харчуванню та даватиме поради щодо здорового способу життя», - анонсувала новинку в.о. керівника управління культури.

15 вересня на житомирян чекає традиційна вже «Культурна версія Дня міста».

«Вздовж Михайлівської будуть розташовані живі анімаційні фігури, вуличні музики. І головне дійство – приїзд відомого піаніста-віртуоза Євгенія Хмари з його симфонічним оркестром. «Культурна версія» вже теж стала традиційною, вона завжди збирає багато людей. Євгеній Хмара вже був у Житомирі і набув великої популярності серед мешканців міста», - розповіла Наталія Марчук.

За її словами, загальні видатки на проведення заходів до Дня міста склали 969 тис. 631 грн.

Нагадаємо, організація і проведення Дня міста і «Культурної версії» в 2019 році обійдеться Житомиру в 420 тис. грн. Окрім того, за технічне оснащення: сцену, звук, світло та LED-екрани заплатять ще 548,5 тис. грн. Таким чином на святкування 1135-річниці заснування Житомира витратять майже 1 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 6 серпня 2019 Житомирська міська рада опублікувала план заходів до Дня міста. Перший день святкувань планують завершити концертом за участю українського музичного гурту «КАZКА» та українського рок-гурту «Цвіт Кульбаби».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День міста виконком план заходів концерт  
Матеріали по темі