Влада

У Житомирській області створили спецгрупу поліції, яка буде ловити бурштинокопачів

4 September 2019, 14:57

Наказом по Головному управлінню Нацполіції в Житомирській області 3 вересня створено спеціальну рейдову групу з працівників апарату по моніторингу ефективності заходів з протидії незаконному видобутку бурштину у північних районах області. У перший же день роботи поліцейські затримали чотирьох копачів-нелегалів. Розпочато кримінальне провадження.

Про це 4 вересня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Зазначено, що у північних районах області постійно працюють додатково залучені підрозділи поліції та нацгвардії, завдання яких виявляти та припиняти, а також попереджувати факти несанкціонованого видобутку сонячного каміння.

Ці сили дислокуються у лісових масивах і працюють на так званих блокпостах, розміщених на дорогах, що ведуть до місць можливих копалень.

«Наказом по ГУНП створено спеціальну моніторингову групу, до її складу увійшли працівники кількох підрозділів апарату, у тому числі інспекції з особового складу УКЗ. Їх завдання визначити ефективність наших заходів із протидії нелегальним бурштиношукачам та водночас посилити уже залучені до цієї роботи сили. Окрім того, з вересня призначено нового керівника Олевського відділення поліції, поки що, до вирішення організаційно-кадрових питань, тимчасово виконуючим обов’язки, Ігоря Григоришина»,– розповів т.в.о. начальника ГУНП в області Сергій Крупєй.

У перший же день роботи моніторингової групи поліцейські виявили нелегалів у лісовому масиві неподалік села Обище.

Поліцейські застали посеред галявини чотирьох чоловіків, усі жителі с. Обища від 28 до 24 років, які розмивали ґрунт у пошуках бурштину. На місце прибула і слідчо-оперативна група Олевського відділення поліції. Під час документування усіх обставин події копачі намагалися приховати сліди своєї протиправної діяльності, скинувши мотопомпу в канаву з водою. Утім це не завадило поліцейським вилучити і її, і пожежні рукави, й інше обладнання, що застосовувалось копачами

«Наша моніторингова група працюватиме постійно і щодня за іншим маршрутом. Ми плануємо охопити усі місця можливого видобутку на території північних районів Житомирщини», – розповів керівник рейдувальників.


Відео з сайту ГУ Нацполіції у Житомирській області

У відділі комунікації поліції Житомирської області у коментарі Житомир.info уточнили, що спеціальна рейдова група працюватиме на постійній основі, змінюватиметься лише її склад.

Зазначимо, що у декларації нового т.в.о. керівника Олевського відділення поліції Ігоря Григоришина вказано, що він з Бердичева.

Як повідомляв Житомир.info, 12 серпня 2019 року президент Володимир Зеленський під час наради в Олевській райдержадміністрації доручив звільнити керівників двох райвідділів поліції – Олевського та Овруцького районів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бурштин Олевськ старатель поліція Григоришин  
Матеріали по темі