Події

За час розслідування справи бердичівського «наркоплантатора» вага вилучених конопель зменшилася, а вартість – збільшилася

6 September 2019, 11:30

На Житомирщині судитимуть «аграрія», який виростив та виготовив 245 кг канабісу, вартість якого на тіньовому ринку сягає трьох мільйонів гривень.

Про це 6 вересня повідомляє пресслужба прокуратури області.

«Під процесуальним керівництвом Бердичівської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно місцевого жителя, який незаконно посіяв, вирощував, виготовляв та зберігав в особливо великих розмірах заборонену рослину – коноплі. Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 307 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) скеровано до суду для розгляду по суті», - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням установлено, що житель Бердичівського району, 1991 року народження, у лісосмузі, що між селами Маркуші та Кикишівка, налагодив виготовлення наркотичного засобу – канабісу.

«Для цього «аграрій» спорудив приміщення, у якому висушував та подрібнював рослинну сировину. До того ж, виготовляв заборонений наркотичний засіб із власноруч посіяних та вирощених конопель, заради чого навіть жив у курені, стережучи посіви. У жовтні минулого року працівниками Бердичівського відділу поліції, які й розслідували справу, у своєрідній «наркогуральні» було виявлено та вилучено близько 40 наповнених рослиною мішків. Загальна вага вилученого наркотичного засобу сягнула 245 кг, вартість яких на тіньовому ринку становить близько 3–х млн грн (виділено ред.)», - інформує прокуратура.

Справу розглядатиме Бердичівськийміськрайонний суд. Публічне обвинувачення здійснюватиме місцева прокуратура. За таку протиправну діяльність чоловіку, який раніше вже двічі притягувався до кримінальної відповідальності за злочини у сфері обігу наркотичних засобів,загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року оперативники кримінальної поліції Бердичівського відділу викрили 27-річного молодика, який облаштував спеціальний сховок-сушильню та спорудив дерев’яний міні-будинок для вирощуванні та зберіганні рослин конопель. За словами «наркоплантатора», запаси він робив для себе, адже страждає від пагубного потягу до вживання марихуани. Загалом зі сховку були вилучені майже 500 кг висушених та зелених рослин коноплі, а також її насіння. За цінами «чорного ринку» вартість наркотичної сировини становить близько 2 млн гривень. Окрім того, з куреня були вилучені рушниця з набоями та кастет. Тоді поліцією було відкрите кримінальне провадження, за ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). За цією статтею найсуворіше покарання – позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Як повідомляв Житомир.info,. пресслужба ГУНП інформувала, що впродовж 2018 року працівники поліційних підрозділів області виявили понад тисячу правопорушень у сфері незаконного обігу наркотиків, у тому числі близько півсотні – незаконне вирощування нарковмісних рослин та 86 фактів продажу наркотиків: з незаконного обігу поліцейські вилучили понад 230 кг наркотичних засобів, в основному – марихуану, а також макову соломку, опій, метадон та психотропні речовини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конопля прокуратура суд Бердичівський район наркотики  
Матеріали по темі