Події

У Житомирі 19-річний хлопець запропонував слідчим $1000, аби відкупитися від відповідальності за грабіж

6 September 2019, 16:02

6 вересня детективи Слідчого управління ГУНП в області спільно з працівниками Житомирського Управління внутрішньої безпеки ДВБ НПУ затримали жителя одного із сіл району. Чоловік пропонував хабаря працівникам слідчого підрозділу міського відділу поліції для уникнення кримінальної відповідальності.

Про це 6 вересня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Події розгортались у службовому кабінеті Житомирського відділу поліції, де 19-річний молодик запропонував слідчим хабар у розмірі 1000 доларів США. Таким чином затриманий мав на меті вирішити питання про уникнення кримінальної відповідальності за вчинення грабежу. Чоловік раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності за розбій і лише кілька місяців тому звільнився з місць позбавлення волі», – йдеться у повідомленні.

Його дії відповідно зафіксовані детективами ГУНП спільно з працівниками Житомирського Управління внутрішньої безпеки. Усі заходи проводились під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Нині за вказаним фактом проводиться досудове розслідування. Предмет хабаря вилучено.

Чоловіка затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Попередня правова кваліфікація події - ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Відповідно до санкції цієї статті чоловіку може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 4 до 8 років.

«Поліцейські затрачають багато зусиль для встановлення, викриття та затримання тих, хто вчиняє злочини. Особливо, якщо йдеться про тяжкі та особливо тяжкі. Тому будь-які компроміси із злочинцями – це компроміси із собою і своєю совістю. Вони є неприпустимими», – прокоментував ситуацію т.в.о. начальника ГУНП Житомирщини Сергій Крупєй.

Як повідомляв Житомир.info, 29 серпня 2019 року затримали військового комісара Лугинського районного військового комісаріату, який за $1000 пообіцяв допомогти юнаку «відкосити» від армії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар затримання слідчий  
Матеріали по темі