Суспільство

На присадибних ділянках у селі Бердичівського району відкопали рештки 12-х невідомих солдатів

9 September 2019, 09:35

У селі Бердичівського району на людських присадибних ділянках пошуковці виявили останки загиблих солдатів.

Про це 8 вересня повідомили в історико-патріотичному об’єднанні «Пошук» на своїй сторінці у соцмережі.

«7 вересня група «Пошук» відпрацювала інформацію від наших друзів з Бердичева про знайдених солдат РСЧА. Місце робіт: приватні садиби жителів села Бердичівського району. У першій ямі було встановлено місце масового поховання солдатів РСЧА, які загинули в липні 1941-го року. У ямі знаходились розбиті останки 11 солдатів», - йдеться у дописі.

За словами пошуківців, солдати лежали один на одному в хаотичному порядку. Місцевий ґрунт знищив значну частину середніх та мілких кісток. Перед тим, як скинути в яму, з солдатів були зняті ремені з підсумками, військова амуніція, каски, протигази та інше. При них було знайдено: трофейну німецьку флягу, 3 котелка, 2 кружки, 2 ложки, залишки шинелей, компас, значок «Ворошилівський стрілець», ЗІП до ДП-27 та фурнітура. При солдатах не було жодного смертного медальйону, і тому вони назавжди залишаться невідомими.

«У другій ямі було знайдено останки солдата РСЧА, який загинув у липні 1941-го року. При солдаті було знайдено: алюмінієву флягу, саперну лопатку, підсумки, дзеркальце, залишки газети та медальйон типу ладанка. На жаль, стан медальйону був дуже жахливий та не залишив воїну жодного шансу бути встановленим. Примітне те, що солдат знаходився на стежці по котрій господиня обійстя ходила більше 70-и років», - повідомили в ІПО «Пошук».

Загалом за виїзд пошуківці підняли останки 12 солдатів РСЧА, проте усі вони лишаться невідомими.

Нагадаємо, 25 серпня на Городищанському кладовищі в Малині перепоховали останки 32 солдатів, які загинули в 1941 році.

Як повідомляв Житомир.info, 17 серпня 2019 року в Новоград-Волинському районі знайшли рештки трьох солдатів, які загинули в перші роки Другої світової війни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пошук солдат могила Друга світова війна Бердичів  
Матеріали по темі